Testarea în masă a bucureștenilor este o risipă de bani publici. Argumentele lui Nicușor Dan

Testarea în masă a bucureștenilor anunțată de Gabriela Firea este o risipă iar primarul general o face doar pentru un capital de imagine. Așa crede Nicușor Dan, candidat la Primăria Capitalei care susține că o testare reală ar trebui să se facă pe categoriile de persoane expuse riscului.

Testarea în masă anunțată de Primăria Capitalei nu va avea nici o relevanță științifică, consideră Nicușor Dan. El o acuză pe Gabriela Firea că a anunțat testarea angajaților din transportul public, termoficare și servicii sociale, dar nu s-a ținut de cuvânt. Nicușor Dan cere testarea acestora și a medicilor, adică a persoanelor aflate permanent în contact cu publicul, arată Digi24.

„Administrația Firea continuă să acopere spațiul public cu gesturi de imagine fără acoperire în realitate. În 10 aprilie anunța că va testa pentru coronavirus angajații din transportul public, termoficare și servicii sociale. Testarea nu a avut loc, deși a trecut o lună de atunci. Mai mulți angajați din STB sunt în momentul de față infectați cu coronavirus. Primarul Firea vine și propune astăzi un proiect de testare a 11.000 bucureșteni, pe principiul “primul venit, primul servit”. Probabil este din nou un gest de imagine, fără urmare în realitate, așa cum au fost precedentele două inițiative cu același obiect” a declarat, într-un comunicat, candidatul independent la Primăria Capitalei.

În această formă testarea în masă făcută de Primăria Capitalei nu va însemna decât cheltuirea inutilă a 2 milioane de lei, consideră Nicușor Dan.

„Dacă va fi realizat în această formă, va fi o cheltuire inutilă a 2 milioane lei, rezultatul testării neavând nici relevanță științifică (pentru a fundamenta politici publice), nici vreun folos practic. Îi cer Gabrielei Firea să acționeze în criza coronavirusului cu responsabilitate față de angajații din subordine aflați în contact direct cu publicul și în pericol de a fi contaminați: medici, șoferii din transportul public, angajații din serviciile sociale“, a spus Nicușor Dan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *