DOCUMENT Cum arată declarația pe proprie răspundere pentru ieșirile de la domiciliu

Grupul de Comunicare Strategică a publicat modelul de declarație pe proprie răspundere pe care persoanele care ies din case între orele 22.00 și 06.00 trebuie să o aibă asupra lor în cazul în care le este solicitată de către forțele de ordine. Declarația va trebui printată la domiciliu și prezentată odată cu actele de indentitate. Ea poate fi completată și de mână dar în forma publicată de autorități.

”Declarația pe propria răspundere poate fi completată integral olograf („de mână”), cu preluarea tuturor elementelor prevăzute în modelul declarației pus la dispoziție. Declarația pe proprie răspundere completată se va afla în posesia persoanei care efectuează deplasarea, împreună cu documentul de identitate, și va fi pusă la dispoziția reprezentanților Poliției Române, ai Jandarmeriei sau ai Poliției Locale la momentul legitimării persoanei”, a precizat Grupul de Comunicare Strategică.

Polițiștii și jandarmii vor putea fotografia declarație și actele de identitate ale persoanelor legitimitate.

MODEL Declaratie pe proprie raspundere

”Modelul de declarație poate fi descărcat de pe site-ul web al Guvernului României, Ministerului Afacerilor Interne, precum și de pe site-urile celorlalte instituții cu atribuții în domeniu”, precizează sursa citată.

Declarația conține șase rubrici pentru situațiile care pot justifica ieșirea din casă: deplasarea la și de la locul de muncă, consult medical ce nu poate fi amânat, aprovizionarea cu alimente la un  magazin din apropiere, activități fizice de scurtă durată, plimbarea animalelor de companie sau alte situații de urgență.

În declarație trebuie trecut atât domiciliul din buletin, cât și adresa la care persoana respectivă locuiește la momentul respectiv.

Completarea cu date false a declarației se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Totodată a fost publicat și modelul de adeverinta eliberată de angajator.

Aceasta va putea fi folosită ca justificare de salariații care nu pot lucra de acasă. Nu este nevoie de o adeverință pentru fiecare zi, dar trebuie să fie specificată perioada de valabilitate.

g4media.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *