Dragoş Săvulescu a fost reţinut în Grecia. Gestul făcut de soţia afaceristului prin care s-ar fi dat de gol

Dragoş Săvulescu a fost reţinut în Grecia. Pe numele lui exista un mandat european de arestare după ce a fugit din ţară înainte de a fi condamant la 5 ani şi jumătate de închisoare în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanţa şi Mamaia.

„În urma cooperării poliţieneşti internaţionale, Dragoş Săvulescu a fost reţinut, de autorităţile elene, noaptea trecută, în Grecia (Mykonos)”, a transmis, luni, Poliţia Română.

Potrivit News.ro, poliţiştii au precizat că Dragoş Săvulescu urmează a fi prezentat instanţei, pentru confirmarea mandatului european de arestare.

Citeşte şi: Dragoş Săvulescu, scrisoare deschisă către ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu: „De ce sunteţi dezamăgit când o ţară aplică legea?”

Vacanța milionarului fugar Dragoș Săvulescu s-a terminat în arest. Oamenii legii au reușit să îl localizeze pe Săvulescu și să-l salte, după ce soţia lui l-a dat de gol. Angela Martini și o prietenă din grupul lor au postat mai multe fotografii de la o petrecere pe insula grecească Mykonos, în care apărea și afaceristul fugar. Asta în condițiile în care Dragoş Săvulescu era urmărit internaţional şi exista riscul să fie arestat în baza mandatului internațional de arestare emis de România dacă părăsea Italia, arată G4Media.

Angela Martini nu a precizat unde se află, însă o prietenă din grup, fotomodelul Marica Pellegrinelli, a scris că sunt cu toţii în vacanţă în Mykonos. Fotografiile au fost postate în urmă cu câteva zile, iar cele mai recente în urmă cu doar o zi, însă nu este foarte clar dacă au fost realizate acum.

Pe 11 decembrie 2020, Curtea de Apel București a confirmat sentința de condamnare la 5 ani și jumătate de închisoare cu executare în cazul omului de afaceri Dragoș Săvulescu, fost acționar la Dinamo București, aflat în Italia, iar pe 11 martie, Înalta Curte a validat, la rândul ei, decizia.

Decizia instanțelor românești de confirmare a condamnării de 5 ani de detenție cu executare a lui Dragoș Săvulescu a venit după decizia de anul trecut a Curții de Apel din Napoli, care i-a comutat pedeapsa lui Săvulescu într-una cu suspendare.

În acelaşi dosar, mai fuseseră condamnaţi fostul primar al Constanţei Radu Mazăre – 9 ani de închisoare, iar Cristian Borcea şi fostul preşedinte al CJ Constanţa Nicuşor Constantinescu la câte 5 ani de închisoare, numărul celor condamnaţi în dosarul retrocedării plajelor fiind de peste 30 de persoane.

Anchetatorii susțin că prejudiciul adus statului român este de 112 milioane de euro.

În noiembrie 2020, purtătorul de cuvânt al Ministerului italian al Justiţiei, Paolo Fantauzzi, anunţa că fugarul Dragoş Săvulescu nu va fi extrădat în România. Sentinţa Curţii de Apel Napoli de a nu îl extrăda pe afacerist a rămas definitivă prin neapelare de către procurorul italian.

Citeşte şi: Dragoş Săvulescu nu va fi extrădat în România. Decizia a rămas definitivă

SURSĂ ARTICOL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *