Negocieri în Coaliție pe rectificarea bugetară: Transporturile și Dezvoltarea ar putea primi bani în plus / Cîțu: Cu siguranţă vor fi modificări faţă de forma iniţială a rectificării bugetare
Premierul Florin Cîţu a declarat, marţi, că vor exista modificări cu siguranţă faţă de forma iniţială a rectificării bugetare şi şi-a exprimat speranţa că aceasta va fi aprobată cât mai curând. Reamintim că în ultimele zile au existat discuții și negocieri în coaliție pe sumele propuse la rectificarea bugetară pentru ministerul Transporturilor, ministerul Sănătății și ministerul Dezvoltării.
Potrivit surselor HotNews.ro ministerul Transporturilor și ministerul Dezvoltării au șanse să primească bani în plus comparativ cu sumele prevăzute în draftul privind rectificarea bugetară.
De altfel premierul Florin Cîțu a declarat, la Parlament, că vor fi modificări faţă de forma iniţială a rectificării bugetare.
„Încă ne uităm la cifre şi vedem care sunt propunerile, dar în continuare rectificarea trebuie să ţină cont de o constrângere pe care o avem, de a ţine deficitul sub 7,16% din PIB. (…) Sper cât mai curând. Cu siguranţă vor fi modificări faţă de forma iniţială, dar nu vom depăşi deficitul bugetar de la începutul anului şi va fi mai mic. (…) Pentru mine este important ca rectificarea bugetară să meargă în direcţia susţinerii programului de guvernare, în susţinerea investiţiilor şi a susţinerii creşterii economice, care anul acesta va fi una foarte bună”, a spus Cîţu, înainte de şedinţa Biroului Executiv al PNL.
De altfel, în cursul zilei urmează o ședință a Coaliției în care se va discuta din nou tema rectificării bugetare . Potrivit surselor citate, la ședință se așteaptă să se ajungă la un consens între liderii Coaliției.
Ministerul Transporturilor a solicitat 3 miliarde de lei și a primit la rectificare, potrivit draftului publicat de Guvern, doar 322 milioane lei.
De asemenea în draftul proiectului de rectificare bugetară ministerul Dezvoltării conduse de Cseke Attila a primit un plus 1,8 miliarde de lei în condițiile în care ministerul a cerut circa 4 miliarde de lei pentru proiectele începute prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL – fazele 1 și 2). SURSĂ ARTICOL