După ce a aruncat scena politică în aer, Klaus Iohannis pleacă din țară: se întâlnește cu un rege

Preşedintele Klaus Iohannis participă, marţi, la Bruxelles, la deschiderea oficială a Festivalului Internaţional de Artă Europalia, România fiind ţară invitată de onoare. Vizita la Bruxelles a preşedintelui Iohannis are loc la invitaţia regelui Philippe. Cu această ocazie, şeful statului va avea o întrevedere cu regele Philippe, la Palatul Regal din Bruxelles, alături de care va deschide Festivalul Europalia România, la Palatul de Arte Frumoase Bozar.

Înainte de a pleca spre Bruxelles, Klaus Iohannis a cerut demisia șefului DIICOT și a Guvernului, dar a chemat-o și la negocieri pe Viorica Dăncilă, pe tema comisarului european.

Cei doi şefi de stat vor vizita expoziţia „Brâncuşi. Sublimarea formei” – cea mai importantă expoziţie dedicată sculptorului român organizată în ultimele decenii şi principalul eveniment din cadrul festivalului şi vor participa la concertul intitulat „Rapsodia română”, susţinut de ansamblul SoNoRo.

Europalia România se desfăşoară sub Înaltul Patronaj al preşedintelui României şi al regelui şi reginei belgienilor.

Festivalul, organizat în perioada 2 octombrie 2019 – 2 februarie 2020, cuprinde evenimente din sfera artelor vizuale, artelor spectacolului, muzică, film, literatură, educaţie culturală, care vor avea loc atât în Belgia, cât şi în Franţa, Olanda, Germania, Luxemburg şi Marea Britanie.

Europalia este unul dintre cele mai importante festivaluri de artă din lume, ediţia din acest an marcând al 50-lea an de existenţă. România a mai participat la ediţia din 2007.

La ediţia din acest an, România va prezenta circa 250 de evenimente culturale.

suesa : dtiripesurse.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *