Senzațional!!! E REALĂ! Apa va înlocui combustibilul în motor!

În urma unor cercetări, firma Bosch a reușit să implementeze, la motoarele cu ardere internă, un sistem care înlocuiește un procent de până la 13% din combustibilul utilizat în mod tradițional, cu apă (distilată), obțînând aceeași putere sau chiar mai mare cu până la 5%.

Rezultatele au fost obținute la motoarele alimentate prin injecție directă  cu benzină (injectorul poziționat în camera de ardere), cu aspirație directă sau supraalimentate.

Sistemul prevede transmiterea unui jet de apă în galeria de admisie, pe fiecare supapă. Printr-un dozaj bine stabilit, coordonat cu poziția pistonului, turația motorului și sarcina de putere, apa injectată se transformă instantaneu în vapori care răcesc supapa și aerul din camera de ardere, eliminînd fenomenul de detonatie. Astfel carburantul injectat direct în cilindru produce o ardere cu un randament superior, rezultând o presiune medie efectivă în cilindru mai mare, care duce la mărirea puterii motorului cu până la 5%, la aceeași cantitate de carburant folosită în sistemul fără injecție cu apă.

Corelarea cantității de apă injectată cu condițiile de funcționare ale motorului și cantitatea de carburant injectată se face de calculatorul autovehiculului.

Acest sistem echipează în prezent automobilul BMW M4 GTS care are 6 cilindri, supraalimentat, cu injecție directă de benzină.

Firma Bosch se află în discuții cu mai multe companii producătoare de automobile pentru introducerea sistemului denumit WATER BOOST, în producția de masă, începând cu anul 2019.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *