Editorial – Întrebări la care așteptăm răspuns…

       FOTO: Sicriul Regelui Mihai, lăsat singur la Biserica Ortodoxă din Lausanne     

                         Cum să ceri canonizarea unui creștin care a murit fără să-și ierte nepotul sau cine minte mai mult și de ce… De o săptămână, ne rugăm pioși pentru odihna regelui Mihai și ne pregătim pentru înmormântarea lui… Facem și repetiții cu militari, recuzită, logistică și tot ce este necesar unui asemenea eveniment. Ne pregătim pentru ca totul să iasă conform respectului purtat, mai ales că vor veni și personalități ale lumii. Dumnezeu să-l odihnească pe regele Mihai! Nu știm dacă asta i-a spus și preotul care l-a împărtășit. Cum să poată muri împăcat un creștin care nu a iertat un nepot pentru o vină încă neelucidată. Cine și de ce ne minte?!

                           Ceea ce a șocat toată lumea care a văzut la televizor imaginile prezentate ieri și astăzi a fost lipsa de respect a celor cinci fete hrăpărețe față de tatăl lor. Dacă aveau un minim respect pentru regele de pe urma căruia trăiesc bine toți urmașii lui, nu lăsau sicriul singur în ploaie la Lausanne. Preotul Bisericii elvețiene nu a trecut peste cutumă și nu a dat voie ca sicriul să fie dus în biserică fără familia alături. Unde era Duda?! Unde era Margareta?! Unde erau celelalte fete?! De ce nu era lângă sicriu Margareta, care se vrea regină în România și care cere poporului român bani mulți pentru un trai de huzur, alături de Duda cabotinul, care poartă cu nerușinare uniforma armatei române?! Ce-o fi făcut Duda, ce fapte de vitejie a făcut ca să poarte uniforma armatei noastre?! Această Margareta nu are nimic sfânt, la ea totul se reduce la bani. Nu a dat voie prințului Nicolae să-și vadă bunicul nici înainte, nici după moarte… Poate că Nicolae ar fi fost lângă sicriu, acolo în ploaie. Ce fel de om poate să fie Elena, mama lui Nicolae, care nu și-a anunțat fiul că a murit bunicul lui?! Cum pot astea să poarte de grijă unei țări, când ele au făcut de râns însăși ideea de regalitate, purtându-se ca niște mahalagioaice?! A mai apărut o persoană care a cerut, nu se știe de ce, canonizarea regelui. Cum să ceri canonizarea unui creștin, când acesta a murit fără să ierte greșeala unui copil?! Ce fel de preot l-a împărtășit pe rege?! A fost sau nu împărtășit regele Mihai?! O mare îndoială persistă și asupra așa-zisei vinovății a prințului Nicolae. Deci, ce avem aici?! Ce vede muritorul de rând?! Ce vede românul care plânge după omul minunat care a fost regele Mihai?! Lăcomia de bani, împinsă la extrem, dezumanizare, lipsă de caracter, prefăcătorie, minciună. Niște oameni de joasă speță, care cerșesc un trai de lux pe banii poporului român. Toate în numele unui om… al unui sicriu lăsat singur în ploaie… O mare îndoială mai persistă și în graba cu care Dragnea și Tăriceanu vor să le dea sume imense, din raționamente numai de ei știute. Dacă asta vor, să facă bine să le dea milioanele de euro din buzunarele lor. Nu poți să obligi un popor să trăiască în sărăcie, iar tu să împarți cu mărinimie banii acestuia unui cabotin. Un minim de bun-simț și de respect față de cetățenii țării i-ar fi obligat pe aceștia să supună această dărnicie exagerată unui referendum, pentru că nu vorbim despre bani din averile lor și nimeni nu le-ar permite să facă daruri unui Duda din bugetul sărac al țării.

                           Domnule Dragnea, domnule Tăriceanu, opriți-vă, nu vă bateți joc de poporul român și de banii românilor! Scandalul de astăzi din Parlament este edificator. Sunteți și suntem pe marginea prăpastiei. Aveți grijă de românii săraci și de copiii lor, de spitalele în comă și de lipsa creșelor și a școlilor, a condițiilor decente pentru traiul românilor care v-au crezut promisiunile și v-au votat! Lăsați-l pe Dudă să trăiască din bogățiile și așa mult prea multe lăsate de regele Mihai, cel lăsat singur în sicriul lui, în ploaie, printre străini… Mâine, regele vine acasă… Acolo, la Lausanne, rămâne mama sa Elena, de care fiicele hrăpărețe și-au bătut joc la fel ca și de tată…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *