Intervenţii ISU Giurgiu 23.02.2018 – 26.02.2018

În perioada 23.02.2018 –26.02.2018, subunitățile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Giurgiu au intervenit la 30 situații de urgență, astfel:
– 23 intervenții ale Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare și Descarcerare pentru acordarea primului ajutor medical. În cazul intervenţiilor SMURD, cele mai frecvente simptome prezentate de pacienți au fost:hipertensiune arterială, cefalee, vertij, tahicardie, traumatisme.
-1 intervenţie- incendiu cablu electric- municipiul Giurgiu;
-1 intervenţie- sprijin SAJ- municipiul Giurgiu;
-1 intervenţie- asigurare măsuri PSI- localitatea Bîcu;
-1 intervenţie- incendiu locuință- localitatea Crevedia Mare;
-1 misiune asigurare măsuri PSI meci de fotbal- Stadion Marin Anastasovici;
-1 intervenţie- degajare arbore- localitatea Popești;
-1 intervenţie- incendiu solar- localitatea Colibași.
În data de 24.02.2018, ora 02:14, I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină în municipiul Giurgiu pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un cablu electric. La fața locului s-a deplasat o autospecială de stingere cu apă și spumă aparținând Detașamentului de pompieri Giurgiu. Pompierii au acționat pentru limitarea propagării și stingerea incendiului în urma căruia au ars aproximativ 15 ml. tubulatură PVC și izolație cablu electric. Cauza probabilă a producerii incendiului: scurtcircuit electric.
În data de 24.02.2018, ora 11:43 , I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină în municipiul Giurgiu pentru transportul unui pacient de la locuința acestuia la ambulanța SAJ.
În data de 24.02.2018, ora 23:12, I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină în localitatea Bîcu pentru asigurarea măsurilor PSI în cazul producerii unui accident rutier (autoturism intrat in coliziune cu un stâlp). La fața locului s-a deplasat o autospecială de stingere cu apă și spumă aparținând Detaşamentului de pompieri Giurgiu. Pompierii au îndepărtat stâlpul de pe mașina, au asigurat zona și au acționat pentru sablarea carosabilului.
În data de 24.02.2018, ora 20:52, I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină în localitatea Crevedia Mare pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință. La fața locului s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă și spumă aparținând Gărzii de Intervenție Roata de Jos. Pompierii au acționat pentru limitarea propagării și stingerea incendiului în urma căruia au ars aproximativ 4 mp. acoperiș. Cauza probabilă a producerii incendiului: coș de fum necurățat.
În data de 25.02.2018, ora 12:48, I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină în localitatea Popești pentru îndepărtarea unui arbore care prezenta pericol de cădere pe partea carosabilă.
În data de 25.02.2018, ora 19:35, I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină în localitatea Colibași pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un solar. La fața locului s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă și spumă aparținând Gărzii de Intervenție Colibași. Pompierii au acționat pentru limitarea propagării și stingerea incendiului în urma căruia au ars materiale lemnoase, paie, îngrășământ și învelitoarea solarului pe o suprafață de aproximativ 200 mp. Cauza probabilă a producerii incendiului: scurtcircuit electric.
Echipajele subunităților din cadrul ISU “Vlașca” Giurgiu au executat trei exerciții cu forțe și mijloace în teren având ca scop pregătirea personalului în vederea cunoașterii riscurilor asociate obiectivelor din raioanele de intervenție, precum și educarea și instruirea utilizatorilor asupra modului de acțiune în cazul producerii unor situații de urgență.
– 1 EXERCIȚIU CU FORȚE ȘI MIJLOACE ÎN TEREN- ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 2 CÂMPURELU;
– 1 EXERCIȚIU CU FORȚE ȘI MIJLOACE ÎN TEREN- SC TRANS GAZ SRL;
– 1 EXERCIȚIU CU FORȚE ȘI MIJLOACE ÎN TEREN- SC PETROM SA.

COMPARTIMENTUL  INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Purtător de cuvânt: Lt. Neguț Florin

Redacția publicației Reflectorul de Sud mulțumește pe această cale ISU Giurgiu pentru deschiderea, profesionalismul și promptitudinea de care dă dovadă, furnizându-ne aceste informații importante, pe care cetățenii trebuie să le cunoască.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *