Giurgiu se află în plin cod portocaliu de intensificări ale vântului, temperaturi scăzute și ninsori viscolite, fapt ce îngreunează considerabil acțiunea utilațelor de deszăpezire

În acest moment, temperatura resimtită ajunge si la -15 grade Celsius, din cauza vantului taios, dar GSP acționează cu trei tractoare, două sărărițe, trei platforme de 3,5 tone, trei motofreze, un autogreder, două buldoexcavatoare și 70 de oameni.
Așa cum este prevăzut în Planul de deszăpezire, se lucrează mai întâi pe străzile din Urgența I, la trotuare, sensuri giratorii, treceri de pietoni, atât pentru împrăștierea de material antiderapant, cât și pentru pluguirea zăpezii.
Codul de temperaturi scăzute este valabil până pe 1 martie, ora 10.00, iar cel de intensificări susținute ale vântului, temporar ninsori puternic viscolite și vizibilitate scăzută este valabil până maine, ora 14.00, astfel că cei care suferă de astm şi de alte boli respiratorii sunt sfătuiţi să evite să iasă din casă, iar cardiacii trebuie să evite să depună efort în frig. De asemenea, șoferii sunt sfătuiți să îşi doteze maşinile corespunzător condiţiilor meteo și să circule cu atenție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *