Ei sunt miniștrii care ar urma să plece din Guvern, odată cu schimbarea premierului! Nume grele pe ”lista neagră”

Cu mai puțin de o lună până la schimbarea premierilor, mulți dintre miniștrii PSD și PNL încearcă să-și convingă șefii de partid să-i păstreze în funcțiile actuale.

Ei sunt miniștrii care ar urma să plece din Guvern, odată cu schimbarea premierului! Nume grele pe ”lista neagră”

Însă surse din cele două partide spun că mulți dintre ei nu vor mai fi în Guvern. Chiar și numărul 2 în PNL, Lucian Bode, riscă să piardă Ministerul de Interne.

În ultimele doua ședințe ale conducerii PNL, miniștrii proprii au fost dur criticați pentru felul în care își duc mandatul.

„Suntem ospătarii PSD la guvernare, zero organizare. Stâlpii sunt mai cunoscuți decât miniștrii. 70% dintre miniștrii noștri, dacă îi pui lângă un stâlp, primarii și activiștii noștri recunosc stâlpul, nu și miniștrii. Nu se poate așa ceva, iar unii își doresc să fie președinți de organizații, dar nu știu problemele organizațiilor”, au fost doar o parte dintre reproșurile aduse propriilor miniștri.

De altfel, surse PNL susțin că inclusiv premierul Ciucă le-a transmis colegilor din Guvern că mulți nu se vor mai regăsi în Executiv după ce Marcel Ciolacu ajunge premier.

Chiar și numărul 2 în PNL, Lucian Bode, ministrul de Interne, are foarte mari șanse să nu mai fie ministru după eșecul aderării la Schengen și după criticile președintelui Iohannis.

În aceeași situație e și ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Daniel Cadariu și chiar ministrul Justiției, acuzat de mai multe gafe publice, cu toate că social democrații s-au declarat dispuși să lase portofoliul liberalilor.

Nici soarta ministrului Energiei nu e foarte favorabilă, dar din alte motive. Pe el nu și-l doresc social democrații.

Pleacă și miniștri PSD
Însă și la PSD va fi curățenie printre miniștri.

După scandalul cerealelor și al compensațiilor pentru agricultori, ministrul Petre Daea e primul pe lista celor care nu se vor mai regăsi în guvern. La fel si ministrul Sănătății, despre care, surse din partid, spun că greu și-a atins țintele din PNRR, a avut dese scandaluri publice și nu a schimbat nimic în privința sistemului sanitar.

Inclusiv miniștrii Transporturilor și de Finanțe, Sorin Grindeanu și Adrian Câciu, ar putea să nu mai fie în guvern, dacă liberalii insistă cu respectarea protocolului.

sursa: antena3.ro