EXCLUSIV/Cine omoară sindicalismul în M.A.I. și în ce mod?

Nu cu mult timp în urmă vă ofeream o radiografie a sindicalismului în M.A.I.: afaceri, „jocuri de culise”, mafie, ideologie (https://www.incisivdeprahova.ro/2018/03/05/exclusivdespre-sindicalisti-si-sindicalism-ministerul-cu-afaceristi-interni/)

În articolul de azi, ne-am propus să vă oferim mai multe detalii și vom începe cu lașitatea majorității angajaților M.A.I. … iar pentru asta, este nevoie de un preambul.

Legea și Clasificarea Ocupațiilor din România ne arată că polițiștii sunt „inserați” (ca și clasificare ocupațională) la „pază și protecție”, indiferent de: studii, capacitate intelectuală ș.a.m.d. Astfel că, la încetarea raporturilor de serviciu, teoretic, toți polițiștii beneficiază de o singură exhivalare a profesiei cu cele din din „viața civilă”: paznici. În schimb,  Legislația polițiștilor prevede, mai nou, că polițiștii pot fi, culmea (cu încălcarea regimului incompatibilităților, conflictului de interese, cumulului ilegal de atribuții publice – încălcarea art.14 CEDO și a art.41 Constituție) și „altceva”. Astfel, Statutul polițistului prevede: „polițistul-medic”, „polițistul- contabil șef”, „polițistul care îndeplinește atribuțiile consilierului juridic”… Adică, dacă ești angajat în M.A.I. ca și „polițist”, poți face orice că Legea și statutuele profesionale (altele decât cea a polițistului), nu se aplică aici – a se observa și Legea nr.200/2004 privind recunoaşterea diplomelor şi calificărilor profesionale pentru profesiile reglementate din România.

Totuși, ca să „nu rămână în aer”, funcționărașii cu epoleți (falșii polițiști) din birourile M.A.I.-structurile suport (ăia de fac „Legi” – în drept, proiecte de acte normative pe care „păpușile” precum ministrul M.A:I., primul-ministru și „aleșii” din Parlament respectiv președinte le aprobă cu ochii închiși) și-au „scos” propria „lege”: H.G. nr. 498 din 7 aprilie 2004 pentru aprobarea Normelor metodologice privind echivalarea stagiului efectuat în funcţii militare şi funcţii specifice poliţiei, în cadrul structurilor Ministerului Administraţiei şi Internelor, cu stagiul în funcţii civile. Astfel, toți acești falși polițiști (care nu îndeplinesc atribuțiile din Legea nr.218/2002 și OUG nr.104/2001) și-a echivalat atribuțiile din fișele postuilui cu cele din „viața civilă” pentru ca, după pensie/demisie/încetarea raporturilor de serviciu să își continue activitatea în mediul privat/alte instituții ale statului: „consiglier” juridic, relații cu publicul, resurse umane etc., „fraiericii” din stradă rămânînd în afara legii (despre acest aspect vom discuta pe larg într-un alt articol, pentru a nu vă plictisi și „amestea borcanele”).

În concluzie, „legea” în M.A.I. se face de „paraziții intestinali” ai societății românești, falșii polițiști din structurile suport ale m.A.I. care au tot interesul să își mențină în vigoare actualele beneficii.

Ei bine, cu aceste „căpușe cu epoleți parlamentează sindicatele”… și pentru „fraierici” însă, și aceste organizații își au liderii lor, aleși prin vot democratic, de regulă, stalinist („Nu contează cine votează, contează cine numără voturile” – I.V. Stalin), exact ca la alegerile noastre la: locale, parlamentare, Parlamentul European, președențiale (https://www.youtube.com/watch?v=8hEfzktmiSs).

În M.A.I. există, cică, „cel mai mare sindicat din Poliție” și „reprezentativ”: SNPPC după care urmează „ceilalți reprezentativi” care, sunt și aceștia afiliați la alte federații (altfel, în veci nu primeau reprezentativitate). Potrivit Legii dialogului social nr.62/2011 reprezentativitatea sindicală se obține printr-o simplă… declarație a liderului sindical (art. 52 lit.c), mai exact). Adică, dacă ești un mincinos și un falsificator (un infractor) poți minți, inclusiv instanța de judecată că ai „sute de milioane de membrii în organizația sindicală” și îți este acordată reprezentativitatea. Prin afilierea sindicatelor la federații/constituirea de federații sindicale, toți membrii din celelalte sindicate „fac numitor comun” și, astfel, „devi reprezentativ” și poți să te așezi liniștit la masa negocierilor. De acea regăsim „7.000” de „sindiculețe” într-un „conglomerate” denumit pompos „federație sindicală” unde, cele mai multe profesii și interese profesionale „se bat cap-în-cap”, însă „au reprezentativitate”… Iar, la mitingurile de protest, fiindcă majorității polițiștilor le este frică să „iasă din casă, dacă vă pasă” de șefime (cercetări disciplinare, sunt amenințați cu destituirea, amenințări la adresa familiilor „dizidenților”, „tăieri” de pe listele de premieri/avansări indiferent de activitate etc.), sunt aduși membrii Federației (ai altor sindicate): profesori, medici, cizmari ș.a.m.d. (din federație) pentru a face „numărul amenințător de membrii supărați” (în speță, angajații M.A.I.).

Până în prezent, din ce am remarcat noi în spațiul public, singurul sindicat independent cu adevărat din M.A.I. este „Diamantul” însă… nu știm pentru cât timp. Din sursele noastre și în această organizație sindicală s-au infiltrat „mânuțele drepte ale șefilor”, indivizi cu „educație aleasă” (să pupi talpa și dosul șefului că, „dacă îl superi pe bossu-lache, ești belit”) – de regulă, aceștia se limitează la completarea modelelor de petiții formulate de Emil Păscuț (ex-liderul „Diamantului” și spaima „căpușelor cu epoleți” din M.A.I.) și petiții pe Legea nr. 544/2001 privind informațiile publice. Așa că, cum nimeni „nu e veșnic pe acest pământ”, nu se știe ce soartă va avea și acest sindicat. Până nu demult, acest sindicat era cel mai „drăcos” însă, în ultima perioadă, e „cam liniștit”, apatic chiar… de la ce oare?

Pe data de 24 martie 2014, trebuia să aibe loc un „mare miting al polițiștilor” care, se pare, nu va mai avea loc fiindcă „s-au certat reprezentantivii” (https://www.dcnews.ro/alian-a-poli-i-tilor-s-a-rupt-surugiu-prima-reac-ie-coarna-drept-la-replica-ramanem-pe-pozi-ii-update_583443.html)… Chiar de la bani a pornit cearta („taxa de protecție” în valoare de 10.000lei/sindicat) impusă de un „mare reprezentantiv” care: le știe pe toate, vorbește despre toate la TV (și cât mai puțin despre problemele polițiștilor), este „vedeta TV nelipsită” fără de care televiziunile „nu ar mai avea rating”… fiindcă tot „circul” din 24 martie 2018 ar costa: „un miliard de lei”… și că ar mai trebui „ceva”… să se acopere „paguba” („a cui?”, întrebăm noi).

 Contactat telefonic dl. Coarnă Dumitru – liderul SNPPC de Redacția Incisiv de Prahova pentru dreptul la replică a susținut că nu este adevărat că ar fi solicitat o „taxă de participare” pentru fiecare sindicat participant și a dat de înțeles că va suporta toate costurile manifestației din 24.03.2018.

       N.R.: martorii noștri indică alte probe ce sunt contradictorii afirmațiilor d-lui Coarnă lider SNPPC.

Pe Facebook a fost postat „cu surle și trâmbițe, marele protocol dintre sindicate” unde, observăm ceva foarte interesant:

  1. Protocolul nu apare a fi semnat de „cei 6 magnifici” ci de „8 reprezentanți ai afiliaților sindicatelor” (care or fi acele 8 sindicate „mici”?)… Ulterior, „a apărut” un nou „protocol” datat 08.03.2018…
  2. „Protocoalele” sunt încheiate sub semnătură privată, nefiind acestea autentificate de un notar public, reprezentant al României în străinătate (consul etc.), primar (localități fără notar publici) sau, măcar, de un avocat;
  3. Niciun „Protocolul” nu conține nicio clauză penală și nici nu este prevăzut cu titlu executoriu pentru cel care nu îl respectă.

Deci, acest „document oficial” (neînregistrat – măcar la „spații verzi”) prin care „sindicatele din M.A.I. s-au unit pentru binele tuturor angajaților M.A.I.” este „praf în ochii prostimii” … un demers naiv (că „binele comun ne va uni și, împreună vom reuși să facem ceva bun pentru oameni… Vom uita de răfuielile noastre și antipatiile individuale pentru un scop comun”)  din care naivii vor pierde dar un „demers deștept” pentru oportuniștii „reprezentativi” ai căror membrii le pleacă din sindicate într-o veselie și care, în afară de „pomeni electorale” (o agendă, o sticlă cu vin, o portocală de Paște și Crăciun) nu cunosc „programul sindical propriu”.

În final, noi, cei din redacție, ne-am format următoarea concluzie:

  1. marea majoritate a angajaților M.A.I. nu cunosc legea (propria lege chiar) lăsându-se manipulați de orișicine și orice „text” dintr-un normativ „scuipat” pe o hârtie sau în spațiul public;
  2. Angajații M.A.I. nu știu cu cine să se asocieze și nici cui să ofere „votul de încredere”;
  3. Angajații M.A.I. sunt terminați de frica de stăpân („șef”). Chiar dacă șeful comite o ilegalitate, subalternii „nu se ridică” împotriva nedreptății pentru a nu cădea victima „uzurpatorului”. În concret, cei din birouri („căpușele cu epoleți”-structurile suport) își impun supremația peste cei „din stradă”;
  4. În M.A.I. căpușele/parvenții/inculții/indolenții conduc. Cu cât ești mai incult și obedient față de șef, cu atât ajungi mai sus în ierarhie, într-un timp cât mai scurt și, bineânțeles, cu cât mai multe beneficii materiale personale;
  5. Cu asemenea instituție în care personalul este executat ca pe timpul Inchiziției este și normal să avem în libertate atâția infractori și să avem la conducerea instituțiilor respectiv printre „aleșii neamului” atâtea persoane certate cu Legea și bunele moravuri. (Ec Adrian Radu).

 

Mulţumim partenerului nostru media, ziarul Incisiv de Prahova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *