EXCLUSIV/SE PRIVATIZEAZA-SE VINDE Bulevardul Castanilor, comoara din Ploiesti/197 Euro/m.p, mai ieftin ca in Cartierul Albert sau ca in zonele marginase

Bulevardul Independenței, cunoscut și ca Bulevardul Castanilor, este unul din cele mai importante bulevarde din Ploiesti, fiind principala arteră care leagă centrul orașului (Piața Victoriei) de partea de sud a acestuia (Piața 1 Decembrie 1918).

După ridicarea Gării de Sud, autoritațile ploieștene au fost nevoite să construiască un bulevard care să o lege de centrul orașului. În anul 1871, primarul Ioan Philiu a format o comisie care urma să decidă traseul noii artere iar în ianuarie 1872 membrii comisiei respective au stabilit pe unde va trece bulevardul. Noul bulevard urma să pornească din fața Gării de Sud și să ajungă in centrul orașului, având două ronduri, denumite mai târziu ”La Eliseu” (cel dinspre gară) și ”La Statuie” (cel dinspre centru). Bulevardul Independenței a fost finalizat în timpul primarilor C. T. Grigorescu (1877-1883) și Radu Stanian (1883-1888).

La început, strada a fost pavată cu piatră cubică. Pe marginea străzii s-au plantat castani, s-au montat felinare cu gaz, iar în 1897, la rondul dinspre centru a fost amplasat Monumentul Vânătorilor care se află momentan în Piața 1 decembrie 1918. Bulevardul a fost una dintre primele străzi iluminate electric.

În 1906, familia regală a sosit la Ploiești, iar pe bulevard s-a instalat o tribună de unde Regele Carol I a admirat parada militară, printre care și Regimentul 4 Roșiori, în frunte cu viitoarea Regina Maria.

In perioada comunistă, Bulevardul Independenței s-a numit Bulevardul Gheorghe Gheorghiu – Dej, tot aici având loc și paradele de 1 mai și 23 august. Cei ce participau la parade se adunau la Gara de Sud și parcurgeau bulevardul, trecând prin fața tribunei oficiale aflate la rondul ”La Statuie”.

O Hotarare a Consiliului Local Ploiesti ne-a pus pe ganduri. Cu un evaluator de prin Craiova, Consiliul Local Ploiesti va vinde, la un prêt derizoriu (197 Euro/m.p),  604,46 m.p situat in Ploiesti, Bulevardul Independentei nr 39, firmei NOVADEX&CA SRL, conform Hotararii nr 89 din 29.03.2018. Ce interese se ascund in spatele acestei societati si cine este personajul din administratia locala aflat in spatele acestei actiuni va lasam pe dumneavoastra sa ghiciti pana la viitorul numar in care vom reveni si cu niscai’ aspecte penale privind si un off-shore ce apare in aceasta “increngatura” pe care poate o va sesiza si cei de la D.N.A –ST Ploiesti daca nu sunt prea “ocupati”.

Pana atunci lasam cititorii sa “lectureze” Hoatararile Consiliului Local nr 89 si 371, “Expunerea de motive”, Raportul de specialitate al Directiei de Gestiune Patrimoniu si “evaluarea” efactuata de o societate tocmai din Craiova (poate sesizati ceva…Noi am sesizat…).

De remarcat este faptul ca, un grup de investitori format din oameni de afaceri din Prahova ne-au rugat sa adresam mai multe intrebari publice autoritatilor:

  1. Cui trebuie sa se adreseze sa achizitioneze 200 m. p – 600 m.p tot pe Bulevardul Independentei(cu promisiunea ca vor achita si 30% mai mult decat aceasta pseudo-evaluare)?
  2. Doar domnului C. Ganea sau sa intocmeasca cereri cu “dop” si la alte partide? Vom reveni. (Cerasela N.).
 

Muţumim colaboratorului nostru media, ziarul Incisiv de Prahova!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *