Opoziția vrea anularea automată a amenzilor

Opoziția vrea anularea automată a amenzilor emise pe perioada stării de urgență. PSD, ALDE și ProRomânia au făcut front comun. Tăriceanu a anunțat că cele trei partide au elaborat un proiect de lege . Acest proiect de lege prevede anularea în mod automat a amenzilor date în perioada stării de urgență.

“Constatând că sunt peste 300.000 de amenzi și anularea lor depinde de o decizie a instanței, ALDE, PSD și Pro România au elaborat un proiect de lege care să anuleze în mod automat aceste amenzi, fără a mai fi nevoie de a merge în instanță. Asta îi va scuti pe cei 300.000 de români să aglomereze instanțele, să piardă timp și bani, să blocheze activitatea instanțelor și să crească riscul de infectare cu coronavirus.”, spune liderul ALDE pe pagina sa de Facebook.

La rândul său, Marcel Ciolacu critică Guvernul. El menționează că a atras atenția Guvernului de mai multe ori cu privire la problemele de legalitate din ordonanțele militare. “Acum, aceste greșeli trebuie corectate. Îndemn Guvernul să ia de îndată măsuri ca instanțele să nu fie blocate cu sute de mii de procese. Dacă nu vor fi în stare, vom găsi o soluție legislativă în Parlament.”, declară liderul social-democraților.

Victor Ponta îndemnă populația să nu asculte deciziile CCR.

Liderul ProRomânia își manifestă opinia în spațiul online. Acesta îndeamnă internauții, în mod ironic, să nu respecte deciziile luate de CCR. “Va propun ca si in acest caz sa facem exact ce spun Presedintele Iohannis, Orban si PNL istii – sa NU respectam decizia de azi a CCR si sa NU platim ratele la banci, taxele catre ANAF si platile la utilitati! Ca asa au spus Iohannis si PNL. Ca NU trebuie sa respectam Deciziile CCR! Cand va cere Banca rata, Anaful taxele sau firma de utilitati banii de curent electric sa le spuneti NU. Asa am auzit la Iohannis si PNL ca Nu trebuie sa respectam Deciziiile CCR ca nu sunt legitimi si nu asculta”, spune Victor Ponta.

Atât Marcel Ciolacu, cât și Călin Popescu Tăriceanu consideră ca s-au făcut abuzuri în ceea ce privește amenzile date în perioada stării de urgență. Liderul PSD încheie prin a spune că acesta nu este un plan economic. Astfel, opoziția vrea să menționeze că abuzurile din ultima vreme ar putea fi anulate automat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *