Explozie în apropierea aeroportului din Kabul. Americanii vorbesc de un atac sinucigaș

Momente de groază lângă aeroportul din Kabul! Cel puțin 13 persoane au fost ucise, inclusiv copii, în urma a două explozii puternice. Din primele informații se pare că ar fi vorba de un atac sinucigaș.

Explozie puternică lângă aeroportul din Kabul

Două explozii au avut loc joi, 26 august, lângă aeroportul internațional din Kabul. În zonă se aflau o mulțime de oameni care așteaptă să fie evacuați din Afganistan. Potrivit primelor informații cel puțin 13 persoane au fost ucise, iar printre aceștia se regăsesc și cetățeni străini, dar și copii.

Potrivit unui oficial american, citat de Reuters, cel puțin una dintre explozii ar fi fost provocată de un atacator sinucigaș care s-a detonat la una din porțile unde se adunau oamenii care voiau să plece din țară. Alte surse spun că britanicii știau că la aeroport urmează să se producă un atac terorist.

Cei de la Fox News scriu că și cel puțin trei militari americani au fost răniți grav în urma exploziei, iar acest lucru este confirmat și de CNN. Pe de altă parte și Pentagonul a confirmat că există victime, dar nu a specificat care este numărul acestora.

„Putem confirma o explozie în afara aeroportului din Kabul. Informațiile despre victime sunt neclare în acest moment. Vom oferi detalii suplimentare atunci când vom putea”, a precizat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, pe Twitter.

Un oficial britanic anunțase că există un risc de atac terorist

Momentan nu se cunosc foarte multe detalii legate de exploziile din apropierea aeroportului din Kabul. Imediat după eveniment, un oficial american a transmis agenției de presă Reuters că explozia ar fi fost provocată de un atacator sinucigaș, dar această informație nu este confirmată în mod oficial.

Una din explozii ar fi avut loc lângă un hotel unde erau cazate trupe și jurnaliști britanici, în timp ce a doua explozia s-ar fi produs la intrarea de la poarta Abbey, unde au fost staționate trupele britanice în ultimele zile. Aceasta a fost una dintre cele trei porți care au fost închise în urma avertismentelor cu privire la o amenințare teroristă, notează BBC.

Așa cum spuneam și mai sus, britanicii au bănuit ceea ce avea să se întâmple. Zilele trecute, James Heappey anunța că nu este exclus un atac terorist pe aeroportul din Kabul. Mai mult decât atât, Ministerul de Externe britanic le recomanda miercuri, 25 august, cetăţenilor britanici aflați în apropierea aeroportului să se adăpostească într-un loc sigur.

SURSĂ ARTICOL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *