Fifor acuză Guvernul de cinism: Nu au bani de alocaţii, dar vor alegeri anticipate

Mihai Fifor a atacat din nou Guvernul Orban. Acesta a afirmat că liberalii sunt cinici, pentru că deşi spun că nu au bani de creşterea alocaţiilor, vor să organizeze alegeri anticipate şi alegeri în două tururi. 

„De ceva vreme insist pe cinismul politicii liberalilor. Avem astazi un nou exemplu.

Guvernul Minciună al PNL zice că n-are bani de alocații, dar vrea să risipească sume uriașe pentru alegerile anticipate și alegerile în două tururi. Fiecare dintre aceste alegeri înseamnă mulți bani cheltuiți, nu doar pentru organizarea propriu-zisă, ci inclusiv pentru campaniile electorale ale partidelor/candidaților, bani care sunt decontați tot de la buget.

PNL vrea două tururi pentru alegerea primarilor, dar în acest moment, în bugetul de stat pe 2020 nu sunt bani prevăzuți pentru aceste cheltuieli suplimentare. Singura modalitate legală de finanțare a acestora este recurgerea la banii din fondul de rezervă aflat la dispoziția premierului.”, a scris Mihai Fifor pe Facebook.

Cât costă un tur de scrutin

 

„Un tur de scrutin costă cel puțin 250 de milioane de lei, bani din care se putea acoperi o parte din majorarea alocațiilor. Pentru majorarea pensiei minime cu 10%, de la 704 lei cât este acum, ar fi fost nevoie de 280 de milioane de lei, în 2020, bani pe care Guvernul PNL spune că nu-i are, dar vedem că pentru interesul politic al liberalilor se găsesc fonduri.

Altfel spus, guvernul Orban aruncă pe un moft electoral inutil banii cu care ar fi asigurat o pensie minimă puțin mai mare pentru cei mai în nevoie dintre români sau putea acoperi o parte din majorarea alocațiilor pentru copii.

Iohannis și Orban vor cu orice chip anticipate pentru a anula măsurile de creștere a veniturilor oamenilor propuse de PSD, fără ca mai apoi să dea socoteală, așa cum s-ar fi întâmplat dacă alegerile parlamentare ar fi la termen și guvernarea liberală nu aplică majorarea prevăzută la 1 septembrie pentru pensii și salarii.”, a mai scris Fifor.

sursa;dcnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *