Fiscul se pregătește să recruteze mii de tineri fără concurs. Unii ar putea primi arme

Pe fondul unei crize acute de personal, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală ar urma să recruteze, fără examen, aproape 3.000 de tineri.

Reprezentanţii instituţiei vor să-i selecteze,în funcţie de nota obţinută la examenul de licenţă. ″Este un lucru bun″⁣, susţin liderii de sindicat, ″⁣dar este ilegal să se facă în absenţa unui concurs″⁣.

Din cei peste 23.000 de angajaţi pe care-i are ANAF la nivel naţional, peste 2.500 ar urma să iasă la pensie anul acesta sau anul viitor. În aceste condiţii este nevoie de înlocuitori. Aceştia vor fi selectaţi pe baza “notei finale a examenului de absolvire, în funcţie de notele obținute la disciplinele de specialitate și după un interviu.

Marius, absolvent ASE: “Eu zic că în orice aparat de stat care funcţionează şi vrea să aibă control asupra situaţiei fiscale, criteriile de angajare trebuie să fie strict pe baza unui examen de competenta profesională. Am lucrat în sistem în Elveţia şi dai nişte examene destul de riguroase şi cred că aşa ar trebui să funcţioneze un stat de drept şi o democraţie se bazează pe calitatea profesională.”

Reprezentanţii ANAF susțin că aceștia vor intra în sistem ca stagiari, vor beneficia de îndrumători și vor urma, totodată, cursurile Școlii de Fiscalitate, Finanțe Publice și Vamă. La finalul perioadei de stagiu, debutanții vor susține un examen, vor fi evaluați, pentru a se stabili modul în care corespund exigențelor instituției.

https://stirileprotv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *