FOTO Petiție adresată Ministerului Justiției și Parchetului General: Nu mai lăsați prădătorii sexuali să scape!

Membrii ai comunității Declic s-au prezentat în fața sediului Ministerului Justiției (MJ) și Parchetului de pe lângă Înalta Curte (PÎCCJ) cu jucării în mână și pancarte pentru a atrage atenția asupra felului în care sunt instrumentate și soluționate dosarele deschise în urma unor abuzuri sexuale cu minori.

Declic a adresat o petiție Ministerului Justiției și Parchetului General, intitulată “Nu mai lăsați prădătorii sexuali să scape!”. Organizația cere prin această petiție înăsprirea pedepselor pentru agresorii sexuali.

“Noi, semnatarii acestei petiții, nu mai vrem ca cei care abuzează sexual de copii să scape cu pedepse blânde, din lipsă de probe. Cerem oameni pregătiți pentru anchetarea agresorilor sexuali și un “manual” standardizat de proceduri pe care să-l urmeze fiecare procuror și judecător. Fiecare abuz sexual împotriva unui minor ar trebui să fie anchetat de polițiști și procurori specializați, care să obțină condamnări dure pentru abuzatori”, transmite Declic.

Trei din patru cazuri de acte sexuale cu victime copii sunt luate de judecători ca relații consimțite, arată comunitatea Declic. De asemenea,polițiștii și procurorii, cei care strâng dovezile, fac anchete superficiale din cauză că nu urmează o procedura clară in investigarea abuzurilor și in întocmirea dosarelor.

CEDO a sancționat deja România pentru condamnările blânde date în cazul abuzurilor sexuale în cazul minorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *