( FOTO VIDEO ) Violențe la protestul din Piața Victoriei din București. Patru protestatari au ajuns la Poliţie şi doi jandarmi au fost răniţi

Circa 2.000 de persoane au participat, miercuri seară, la un protest în Piața Victoriei din București, după adoptarea Codului Penal. Între manifestanţi şi jandarmi au avut loc incidente, în urma cărora patru persoane au fost duse la Poliţie, iar doi jandarmi au fost răniţi.

UPDATE ora 23:05. Jandarmeria Română precizează că patru manifestanţi din Piaţa Victoriei au fost duşi la Poliţie după ce au forţat dispozitivul de jandarmi şi au aruncat cu diverse obiecte către ei. De asemenea, doi jandarmi au fost răniţi în urma incidentelor de miercuri seară.

„Ca urmare a incidentelor înregistrate în Piaţa Victoriei, când un grup de protestatari a forţat dispozitivul de jandarmi, şi au aruncat cu diverse obiecte către ei, patru persoane au fost conduse la secţia de poliţie în vederea identificării acestora şi luării măsurilor legale. De asemenea, doi jandarmi au fost răniţi în urma incidentelor provocate având nevoie de îngrijiri medicale. Nu tolerăm acte sau gesturi care pun in pericol siguranţa cetăţenilor și vom acţiona de fiecare dată pentru combaterea lor”, a transmis Jandarmeria Bucureşti.

UPDATE ora 20:45: Jardarmii încearcă să negocieze cu un protestatar care a fost pus la pământ. Forțele de ordine au folosit spray cu piper pentru a dispersa mulțimea. Din acest motiv, unii dintre manifestanți se plâng că îi ustură ochii.

UPDATE ora 20:30: Unii dintre protestatari au aruncat cu sticle înspre jandarmi. Forțele de ordine transmit mesaje pentru ca oamenii să protesteze pașnic.

UPDATE ora 20:20: Forțele de ordine au intervenit în forță, după ce mai mulți protestatari au forțat cordonul jandarmilor. Oamenii legii încearcă să negocieze cu cei care au făcut scandal în fața Guvernului.  . La această oră, Piața Victoriei este blocată.


UPDATE ora 20:20. Aproape 2.000 de persoane protestează în fața Guvernului. Piața Victoriei este blocată complet la această oră.

UPDATE ora 19:45. Circa 1.200 de persoane sunt la această oră, în Piața Victoriei.

Comunitatea „Corupția Ucide” care s-a format pe Facebook îi îndeamnă pe oameni să iasă în stradă, după ce Codul penal a fost adoptat miercuri de Camera Deputaților.

„167 de slugi ai câtorva infractori au decis astăzi ca România să devină un cuib de hoţi şi de mafioţi”, este mesajul de mobilizare al evenimentului intitulat „Oprim codul penalilor!”

„Depinde şi de noi. Nu s-a terminat. Hai în stradă!   Hai în stradă! Hai să spunem Preşedintelui să nu îşi abandoneze rolul constituţional. Hai să spunem partidelor de opoziţie să nu renunţe la luptă. Hai să spunem Curţii Constituţionale să îşi respecte menirea. Hai să spunem aliaţilor noştri din UE şi NATO să continue să ne ajute. Hai să spunem magistraţilor că nu sunt singuri. Putem spune asta prin prezenţa noastră, putem contribui la stoparea acestor modificări odioase aduse codurilor penale. Depinde şi de noi.   167 de slugi ai câtorva infractori au decis astăzi ca România să devină un cuib de hoţi şi de mafioţi, o ţară în care oamenii mor din cauza corupţiei, în care cetăţenii sunt furaţi şi umiliţi prin abuzul de putere al politicienilor. Totuşi, încă nu s-a terminat. La peste 1 an şi jumătate de la începutul ofensivei împotriva justiţiei nimic nu s-a schimbat încă în legislaţia penală. La mai bine de 6 luni de la adoptarea legilor justiţiei, acestea nu au intrat în vigoare şi au fost îmbunătăţite substanţial faţă de forma iniţială. Între timp, Dragnea a fost condamnat în primă instanţă, iar sistemul de justiţie a arătat că nu a renunţat la independenţă. Hai să cerem instituţiilor independente ale statului să nu renunţe, hai să le spunem că suntem alături de ei, că nu sunt singuri”, este anunțul publicat pe pagina de Facebook „Corupţia Ucide”.

Un alt grup îi îndeamnă pe oameni să iasă în stradă în cadrul evenimentului „Blocăm Piaţa Victoriei! Stop Codul Penal”.

„Venim şi blocăm toată Piaţa Victoriei cu maşini, motociclete şi biciclete deoarece astăzi 4 iulie Codul Penal a fost adoptat!

Președintele Iohannis atacă la CCR Codul Penal și Codul de Procedură Penală, care au fost adoptate de parlamentari. Mai mult, Comisia Europeană avertizează miercuri, într-o declarație, că în calitate de gardian al Tratatului UE, nu va ezita să acționeze ”atunci când e nevoie” pentru a asigura compabilitatea tratatului UE cu legislația României.

Sursa:www.libertatea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *