În Italia începe Faza 2 de relaxare a restricțiilor. De azi, patru milioane de persoane revin la muncă. Sunt permise vizite la rude, nu şi la prieteni

De azi, în Italia începe cea de-a doua fază a a relaxării restricțiilor. După aproape două luni de blocaj, patru milioane de oameni se întorc la muncă, în special persoane cu vârste peste 50 de ani și rezidenți din nordul țării.

Se vor putea vizita rudele (până al şaselea grad), dar nu și prietenii. Nu sunt permise deplasările la a doua locuință, cu excepţia locuitorilor din Valle D’Aosta, deoarece „în această perioadă, având în vedere apropierea sezonul estival, este necesară verificarea locuinţelor”, aşa cum subliniază președintele Regiunii, Renzo Testolin. Tot începând de azi vor redeschide şi dealerii auto, iar restauratorii de opere de artă îşi pot relua activitatea.

Între timp, continuă dezbaterea între primul-ministru, Giuseppe Conte, ministrul economiei și șefii de delegație ai partidelor majoritare pentru a finaliza conținutul final al decretului, care atribuie, printr-o măsură excepţională, un ajutor de 55 de miliarde de euro economiei.

Italia va reporni azi sectoarele de producție, construcțiile, comerţul en-gros legat de activități precum textile și modă, industria auto și producția de mobilă. 4,4 milioane de lucrători se vor întoarce în companii, în timp ce 2,7 milioane vor rămâne acasă. Trebuie menționat că 69,6% dintre lucrători nu au încetat niciodată să lucreze: unda verde de luni priveşte 18,9% din total, marea majoritate fiind bărbați.

Tot începând cu data de 4 mai se vor putea desfăşura şi sesiuni de absolvire în școli.

Ședințele de examene și sesiunile de absolvire pot fi organizate, începând cu data de 4 mai „cu condiția să existe o organizare de spații și de lucru, astfel încât să se reducă la minimum riscul de apropiere și de agregare”.

Sursa: Rainews / Traducerea Cătălina Păunel (Rador)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *