În România a apărut sistemul de plată cu amprenta – Care sunt reacțiile clienților

Evoluția tehnologiei schimbă modul în care facem cumpărături. Mai nou, nu mai avem nevoie de portofel, atunci când mergem la supermarket.

Acum, putem sa încercăm de pildă, sistemul de plată…cu amprentă. Este prima metodă de plată biometrică, din România. Astfel de soluții, sunt folosite deja ,de mai bine de doi ani, în Marea Britanie sau Japonia, potrivit stirileprotv.ro

Plata cu amprenta a fost introdusă deocamdata în trei hipermarket-uri din Capitală. Dezvoltatorii sistemului testează noua tehnologie la casele de marcat la care ne scanam singuri produsele.

„Sinceră să fiu mi se pare şi uşor invaziv sistemul. Mi se pare mai ok cu cardul. Este o altfel de obişnuinţă. Probabil că în timp se va ajunge să fie şi asta acceptată mai uşor”, spune o clientă. Altora le place însă. „Mi se pare foarte practic şi mult mai rapid. Nu mai stai la coadă.”

Sistemul de plată cu amprenta este activat cu ajutorul unei aplicații pe care o descărcați gratuit pe smartphone. După ce v-ați introdus datele personale în aplicație, mergeți la una dintre casele de marcat adaptate la această nouă tehnologie. Urmează activarea contului și scanarea amprentei, iar apoi odata ce ați facut prima plată, pe viitor nu va mai fi nevoie să aveți la îndemână portofelul, dar nici telefonul mobil.

Principala teamă a celor care nu au testat până acum această inovație este legată de stocarea datelor personale.

Cristina Ivasuc, Marketing Manager: ″Nu stocăm amprenta la nivel de terminal. Ea rămâne stocată în telefon. Deci nimeni nu poate beneficia de acest serviciu în cazul în care portofelul este furat sau telefonul nu mai este în posesia utilizatorului.

Tiberiu Dăneţiu, Director Marketing Reţea Comercială: ’”Dezvoltăm soluţii care să accelereze plăţile şi iată că în direcţia asta funcţionăm ca întreagă societate globală.”

Plațile cu ajutorul amprentei sau a scanării faciale sunt recunoscute la nivel global drept sisteme biometrice și sunt folosite în Japonia și Marea Britanie de mai bine de doi ani. Mai mult, în anul 2016, una dintre cele mai puternice companii de tehnologie din lume a inaugurat primul magzin fără casieri, unde clienții intră, își fac cumpărăturile și ies.

De curând, a fost introdusă în România și plata cu telefonul mobil sau ceasul inteligent. În perioada aceasta s-au făcut referiri pe rețelele sociale și la o secvență din celebrul film “Back to the Future”, din anul 1985, când s-a vorbit pentru prima dată despre plata cu ajutorul telefonului mobil.

Sursa:www.stiripsurse.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *