Încă un ambulanțier din Suceava a murit din cauza COVID-19. Este al șaptelea cadru medical decedat de la debutul epidemiei

Un ambulanțier în vârstă de 60 de ani, din Suceava, a murit din cauza coronavirusului. Bărbatul avea și alte patologii și funcția respiratorie a cedat, a spus Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.

Este vorba de o persoană de 60 de ani, cu o patologie asociată evidentă. A venit în compartimentul de terapie intensivă, a fost ventilat, dar din nefericire funcția lui respiratorie a cedat”, a spus medicul, potrivit Mediafax.

Al doilea coleg ambulanțier a decedat, fiind victima virusului SARS-COV 2. Condoleanțe familiei acestuia și colegilor de la Serviciul de Ambulanță Județean Suceava”, a scris pe Facebook șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

Ambulanțierul fusese testat pozitiv pe 20 aprilie şi a fost iniţial internat în Secţie de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Suceava, apoi transferat la Iași, când starea lui de sănătate s-a deteriorat.

Acesta este al șaptelea cadru medical mort din cauza coronavirusului, de la începutul epidemiei în România.

Potrivit Institutului Național de Sănătate Publică, în România, una din 10 persoane infectate este din sistemul sanitar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *