Începe construirea gazoductului Baltic Pipe, proiect strategic pentru independența energetică a Poloniei. Valoarea totală se ridică la 1,5 miliarde de euro

În următoarele zile vor începe lucrările de construire a gazoductului Baltic Pipe, în valoare de 1,5 miliarde de euro, transmite Rador. Acest gazoduct, cu o capacitate anuală de şapte miliarde de metri cubi, va transporta gaze naturale norvegiene în Danemarca și Polonia, a anunţat luni preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, în cadrul unei conferinţe de presă extraordinare.

Lucrările de construire vor începe „în următoarele zile” pe coasta poloneză şi pe cea daneză a Mării Baltice, a mai transmis preşedintele Poloniei. Andrzej Duda a precizat că operatorul naţional al reţelei de transport al gazelor naturale din Polonia, Gaz-system, a ales compania italiană Saipem pentru executarea trosonului care va traversa Marea Baltică al acestui proiect.

Într-un comunicat dat publicităţii de compania Saipem, se arată că respectivul contract are valoarea de 280 milioane de euro şi are drept obiect construirea unui gazoduct în lungime de 275 de kilometri care va traversa Marea Baltică la o adâncime cuprisă între 4 şi 57 de metri.

Darea în folosinţă a gazoductului Baltic Pipe, care va transporta în Polonia gaze naturale extrase din platoul continental norvegian al Mării Nordului şi introduse în reţeaua Danemarcei, este preconizată pentru data de 1 octombrie 2022, a mai precizat Andrzej Duda. Preşedintele Poloniei a adăugat că, prin intermediul interconectoarelor, această investiţie va face posibilă aprovizionarea cu gaze naturale a ţărilor membre ale Iniţiativei celor Trei Mări, precum şi a Ucrainei.

Sursa: Rador

Sursa foto: Baltic Pipe Project

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *