Inspectoratul Școlar – bilanț la finalul primei sesiuni a Bacalaureatului

Trei elevi din judeţul Giurgiu au fost eliminaţi pentru introducerea în sălile de examen a dispozitivelor interzise pe parcursul probelor din prima sesiune a examenului de bacalaureat şi 49 de elevi au absentat.

”Conform datelor înregistrate şi transmise de unităţile şcolare cu nivel liceal din judeţul Giurgiu, 1.126 de candidaţi, 200 din serii anterioare şi 926 din seria curentă, s-au înscris pentru a susţine probele examenului de bacalaureat din acest an, integral sau parţial, în funcţie de rezultatele obţinute în sesiunile anterioare şi recunoscute ca atare, în 6 centre de examen organizate în judeţul Giurgiu.

Probele scrise la prima sesiune a examenului naţional de bacalaureat au început luni, 1 iulie 2024, la disciplina de examen limba şi literatura română unde au fost înscrişi 1.010 candidaţi dintre care unul a fost eliminat pentru introducerea în sala de examen a dispozitivelor interzise, iar 13 au absentat.

La cea de-a doua probă a examenului de bacalaureat, proba obligatorie a profilului liceului absolvit, au fost înscrişi 1.028 de candidaţi dintre care doi au fost eliminaţi şi 16 au absentat, iar la proba de astăzi, proba la alegere a profilului şi specializării, din 1.027 de candidaţi înscrişi, 20 au absentat, dar nu au mai existat situaţii de elevi eliminaţi”, a declarat joi, pentru AGERPRES, purtătoarea de cuvânt a ISJ Giurgiu, Georgeta Stănescu.

Potrivit acesteia, din totalul candidaţilor înscrişi la bacalaureat în judeţul Giurgiu, trei au susţinut examenul în condiţii speciale pentru egalizarea de şanse.

Afişarea primelor rezultate va avea loc în data de 8 iulie, până la ora 12,00.

Pentru depunerea contestaţiilor a fost alocat intervalul orar 12,00 – 18,00 în aceeaşi zi.

Afişarea rezultatelor finale este prevăzută în data de 12 iulie. (www.agerpres.ro)