Intervenții ISU Giurgiu 02.03.2018 – 05.03.2018

În perioada 02.03.2018 – 05.03.2018, subunitățile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Giurgiu au intervenit la 28 situații de urgență, astfel:

– 19 intervenții ale Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare și Descarcerare pentru acordarea primului ajutor medical. În cazul intervenţiilor SMURD, cele mai frecvente simptome prezentate de pacienți au fosthipertensiune arterială, cefalee, vertij, tahicardie, traumatisme.

-1 intervenţie- deblocare autotren- municipiul Giurgiu;

-2 intervenţii- sprijin SAJ- municipiul Giurgiu;

-2 intervenţii- îndepărtare țurțuri- municipiul Giurgiu;

-1 intervenţie- deblocare autoturism- localitatea Stănești;

-1 intervenţie- deblocare persoane- municipiul Giurgiu;

-1 intervenţie- incendiu solar- localitatea Dobreni;

-1 intervenţie- asigurare măsuri PSI accident rutier- localitatea Adunații Copăceni.

În data de 02.03.2018, I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină în municipiul Giurgiu pentru transportul a două persoane de la domiciliul acestora la ambulanța SAJ.

În data de 02.03.2018, ora 09:42, I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină în municipiul Giurgiu pentru deblocarea unui autotren înzăpezit. La fața locului s-a deplasat o autospecială de stingere cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de pompieri Giurgiu. Pompierii au acționat pentru tractarea autotrenului blocat în zăpadă.

În data de 02.03.2018, ora 16:05, I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină în municipiul Giurgiu pentru îndepărtarea țurțurilor formați la nivelul acoperișului unei clădiri.

În data de 03.03.2018, ora 01:59, I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină în localitatea Stănești pentru deblocarea unui microbuz înzăpezit. La fața locului s-a deplasat o autospecială de stingere cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de pompieri Giurgiu. Pompierii au acționat pentru tractarea și repunerea în circulație a microbuzului.

În data de 03.03.2018, ora 13:48 I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină în municipiul Giurgiu pentru deblocarea ușii unui apartament. După deschiderea ușii, s-a constatat că în interiorul locuinței se afla o persoană decedată.

În data de 03.03.2018, ora 20:41, I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină în localitatea Dobreni pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un solar de legume. La fața locului s-au deplasat o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului de pompieri Giurgiu și a Gărzii de Intervenție Colibași. Pompierii au acționat pentru limitarea propagării și stingerea incendiului în urma căruia au ars învelitoarea din folie a solarului pe o suprafață de aproximativ 80 mp, material lemnos, îngrășăminte naturale și aproximativ 5000 de răsaduri de legume. Cauza probabilă a producerii incendiului: scurtcircuit electric.

În data de 03.03.2018, ora 11:01 I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină în municipiul Giurgiu pentru degajarea zăpezii și a țurțurilor formați la nivelul acoperișului unei clădiri. La fața locului s-au deplasat o autospecială de primă intervenție și comandă și o autospecială de salvări de la înălțime din cadrul Detașamentului de pompieri Giurgiu.

În data de 04.03.2018, ora 08:31 I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină în localitatea Adunații Copăceni pentru asigurarea măsurilor PSI în cazul producerii unui accident rutier. La fața locului s-a deplasat o autospecială de stingere cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de pompieri Giurgiu. Echipajul de pompieri a acționat pentru deconectarea bornelor de la acumulatorul autoturismului și pentru îndepărtarea pierderilor de lubrifianți de pe carosabil.

Echipajele subunităților din cadrul ISU Vlașca Giurgiu au executat un exercițiu cu forțe și mijloace în teren având ca scop pregătirea personalului în vederea cunoașterii riscurilor asociate obiectivelor din raioanele de intervenție, precum și educarea și instruirea utilizatorilor asupra modului de acțiune în cazul producerii unor situații de urgență.

-EXERCIȚIU CU FORȚE ȘI MIJLOACE ÎN TEREN- SC RELEXIM SRL- LOCALITATEA CREVEDIA MARE.

COMPARTIMENTUL  INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Purtător de cuvânt: Lt. Neguț Florin

Redacția publicației Reflectorul de Sud mulțumește pe această cale ISU Giurgiu pentru deschiderea, profesionalismul și promptitudinea de care dă dovadă, furnizându-ne aceste informații importante, pe care cetățenii trebuie să le cunoască.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *