Intervenții ISU Giurgiu 05 – 08.01.2018

În perioada 05.01.2018 – 08.01.2018,  subunitățile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Giurgiu au intervenit la 31 situații de urgență, astfel:

– 27 intervenții  ale  Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare și Descarcerare pentru acordarea primului ajutor medical. În cazul intervenţiilor SMURD, cele mai frecvente simptome prezentate de pacienți au fost:hipertensiune arterială, cefalee, vertij, tahicardie, traumatisme.- 1 intervenție- sprijin SAJ- municipiul Giurgiu;- 1 misiune pirotehnică- localitatea Băneasa;- 1 intervenție pentru localizarea și stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință- localitatea Domnești;- 1 intervenție- asigurare măsuri PSI- “Ziua Bobotezei”.

În data de 05.01.2018, ora 10: 13,  I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină în municipiul Giurgiu pentru transportul unei persoane supraponderale de la locuința acesteia la ambulața SAJ.

În data de 05.01.2018, ora 22: 29,  I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină în localitatea Domnești pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință. La fața locului s-au deplasat șase autospeciale de stingere cu apă și spumă din cadrul Detasamentului de pompieri Bolintin Deal și Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii”  București-Ilfov. Pompierii au acționat pentru limitarea propagării și stingerea incendiului în urma căruia au ars acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 80 de m.p. ,electronice și electrocasnice, mobilier, tâmplărie, garajul locuinței în întregime, anvelope auto și instalația electrică a unor panouri solare. Cauza probabilă a producerii incendiului: scurtcircuit electric.

În data de 05.01.2018 echipajele subunităților din cadrul ISU “Vlașca” Giurgiu împreună cu Poliția Rutieră Giurgiu au desfășurat controale în localitatea Daia pentru vehiculele care transportă marfă și substanțe periculoase.

Echipajele subunităților din cadrul ISU “Vlașca” Giurgiu au executat o recunoaștere în teren având ca scop pregătirea personalului în vederea cunoașterii riscurilor asociate  obiectivelor din raioanele de intervenție, precum și educarea și instruirea utilizatorilor asupra modului de acțiune în cazul producerii unor situații de urgență.

  • RECUNOAȘTERE ÎN TEREN- localitatea Uzunu- S.C. MEZELURI MUTIS S.R.L.

COMPARTIMENTUL  INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Purtător de cuvânt: Lt. Neguț Florin

Redacția publicației Reflectorul de Sud mulțumește pe această cale ISU Giurgiu pentru deschiderea, profesionalismul și promptitudinea de care dă dovadă, furnizându-ne aceste informații importante, pe care cetățenii trebuie să le cunoască.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *