Intervenții ISU Giurgiu 21.02.2018 – 22.02.2018

În perioada 21.02.2018 – 22.02.2018, subunitățile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Giurgiu au intervenit la 10 situații de urgență, astfel:

– 6 intervenții ale Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare și Descarcerare pentru acordarea primului ajutor medical. În cazul intervenţiilor SMURD, cele mai frecvente simptome prezentate de pacienți au fost:hipertensiune arterială, cefalee, vertij, tahicardie, traumatisme.

-1 intervenţie- incendiu locuință- localitatea Remuș;

-1 intervenţie- incendiu locuință – localitatea Mihăilești;

-1 intervenţie- anexă gospodărească- localitatea Plopșoru;

-1 intervenţie- sprijin SAJ- municipiul Giurgiu.

În data de 21.02.2018, ora 21:19, I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină în localitatea Remuș pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuinţă. La fața locului s-a deplasat o autospecială de stingere cu apă și spumă aparținând Detașamentului de pompieri Giurgiu. Pompierii au acționat pentru limitarea propagării și stingerea incendiului în urma căruia a ars funinginea din interiorul coșului de fum. Cauza probabilă a producerii incendiului: coș de fum necurățat.

În data de 21.02.2018, ora 22:17, I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină în localitatea Mihăilești pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuinţă. La fața locului s-a deplasat o autospecială de stingere cu apă și spumă aparținând Detașamentului de pompieri Giurgiu. Pompierii au acționat pentru limitarea propagării și stingerea incendiului în urma căruia a ars coșul de fum și funinginea din interiorul acestuia. Cauza probabilă a producerii incendiului: coș de fum necurățat.

În data de 21.02.2018, ora 02:36, I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină în localitatea Plopșoru pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească. La fața locului s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă și spumă aparținând Detașamentului de pompieri Giurgiu. Pompierii au acționat pentru limitarea propagării și stingerea incendiului în urma căruia au ars o magazie din lemn, plăci de azbociment pe o suprafață de aproximativ 15 mp., un adăpost de animale pe o suprafață de aproximativ 15 mp., cherestea și cereale. Cauza probabilă a producerii incendiului: acțiune intenționată.

În data de 21.02.2018, I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină în municipiul Giurgiu pentru transportul unei persoane supraponderale de la locuința acesteia la UPU Giurgiu.

Echipajele subunităților din cadrul ISU Vlașca Giurgiu au executat două exerciții cu forțe și mijloace în teren având ca scop pregătirea personalului în vederea cunoașterii riscurilor asociate obiectivelor din raioanele de intervenție, precum și educarea și instruirea utilizatorilor asupra modului de acțiune în cazul producerii unor situații de urgență.

EXERCIȚIU CU FORȚE ȘI MIJLOACE ÎN TEREN- ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 2- LOCALITATEA CÂMPURELU;

EXERCIȚIU CU FORȚE ȘI MIJLOACE ÎN TEREN- MUNICIPIUL GIURGIU- SC. UCO ȚESĂTURĂ.

COMPARTIMENTUL  INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Purtător de cuvânt: Lt. Neguț Florin

Redacția publicației Reflectorul de Sud mulțumește pe această cale ISU Giurgiu pentru deschiderea, profesionalismul și promptitudinea de care dă dovadă, furnizându-ne aceste informații importante, pe care cetățenii trebuie să le cunoască.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *