Iohannis avertizează: Epidemia e între noi. Nu e în retragere. 15 mai e doar un termen administrativ. Mare, mare grijă să nu dăm cu piciorul la tot ce am realizat

”Suntem în frumosul municipiu Târgu-Mureş, într-o unitate de supăort medical. Această sală polivanlentă transformată în unitate suport va deveni funcţională în câteva zile. Aici au fost din păcate multe cazuri de COVID 19. Din păcate, epidemia e între noi. Avem peste 300 de cazuri noi. Peste o săptămână, expiră starea de urgenţă. Din păcate, asta nu înseamnă că epidemia s-a terminat. Trebuie să avem foarte mare grijă să nu avem o explozie de infecţii noi. Trebuie să purtăm mască, să păstrăm distanţa, să ne spălăm pe mâini. 15 mai e doar un termen administrativ. Din păcate, epidemia nu se arată în retragere. Mare, mare grijă, dragi români, ca să nu dăm cu piciorul la ce am realizat în ultimele două luni cu mari sacrificii”, a spus Klaus Iohannis, aflat într-o vizită la Târgu-Mureş. 

Autorităţile au publicat propunerile pentru relaxarea măsurilor începând din data de 15 mai. Este vorba de recomandări legate de întoarcerea oamenilor la muncă şi redeschiderea şcolilor pentru elevii din anii terminali. Măsurile din documentul publicat de INSP sunt recomandări şi sunt puse în dezbatere publică. Forma finală va fi adoptată de autorităţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *