Iohannis, comparat cu Vadim Tudor și Traian Băsescu

Liderul USR Dan Barna a tranşat mesajul transmis de Klaus Iohannis legat de proiectul autonomiei Ținutului Secuiesc, adoptată în Camera Deputaților tacit și respinsă de Senat astăzi la ora 14.00. Dan Barna este de părere că mesajul preşedintelui Klaus Iohannis faţă de proiectul privind autonomia Ţinutului Secuiesc este naţionalist şi că va aduce multe regrete asupra sa. De altfel, Barna susţine că Iohannis a acţionat la fel ca Vadim Tudor și Traian Băsescu.

„Faptul că preşedintele României, şi asta e foarte important, a decis să adopte astfel de mesaj, specific anilor ’90, sunt afirmaţiile din intervenţia domniei sale, foarte asemănătoare cu afirmaţiile lui Vadim Tudor. Faptul că a ales să adote un astel de mesaj arată că a ales, cumva, ca să facem o comparaţie proximă, cu aceeaşi tehnică pe care a folosit-o, ani de zile, Traian Băsescu, când arunca diverse fente comunicaţionale către societate în încercarea de a evita temele steingente ale zilei”, a declarat preşedintele USR, Dan Barna, pentru Mediafax.

Barna mai spune că este vorba despre o tehnică veche de politică, „o încercare de capitalizare electorală pe sectorul ultranaţionalist din România”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *