Iohannis: Sunt politicieni care încă mai cred că oamenii pot fi minţiţi

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că în actuala campanie electorală unii competitori recurg la „tactici retrograde”, existând încă politicieni care mai cred că oamenii pot fi minţiţi, în timp ce bugetele locale sunt risipite, iar comunităţile „stagnează în subdezvoltare”.

Klaus Iohannis

Sursa foto: presidency.ro

„Mă bucur să constat că, în ciuda condiţiilor mai dificile, campania electorală a fost totuşi una activă. Acest lucru este un câştig pentru democraţia noastră. Am remarcat multe proiecte electorale bune şi salut efortul candidaţilor de a veni în întâmpinarea românilor prin cât mai multe mijloace de comunicare. Am văzut însă şi cum unii competitori recurg la obişnuitele lor tactici retrograde. Sunt politicieni care încă mai cred că oamenii pot fi minţiţi, în timp ce bugetele locale sunt risipite, iar comunităţile stagnează în subdezvoltare. Ba, mai mult, aceiaşi politicieni se folosesc de majoritatea pe care o au în Parlament încă pentru a promova tot felul de legi electoraliste, populiste, ştiind foarte bine că sunt inaplicabile în această perioadă de criză sanitară majoră”, a afirmat Iohannis, într-o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni, scrie Agerpres.

Şeful statului a menţionat că acest mod „cinic” de a face politică este de domeniul trecutului, iar „iresponsabilitatea PSD riscă să arunce România într-o criză prelungită”.

„Iresponsabilitatea PSD riscă să arunce România într-o criză prelungită şi să condamne generaţii întregi să plătească aceste costuri imense. Acest mod cinic de a face politică este de domeniul trecutului. România trebuie să progreseze, iar votul este cel mai important instrument pentru a impune o direcţie nouă, pozitivă”, a spus Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *