Kovesi, la mii de kilometri depărtare în timp ce în Parlament se modifica abuzul în serviciu. Cum a fost surprinsă șefa DNA

În timp ce în Comisia Iordache se modifica definiţia abuzului în serviciu, care ar putea să scoată această infracţiune din sfera de competenţă a DNA, Laura Codruţa Kovesi era la mii de kilometri depărtare. Luni, 2 iulie, la sediul Comisiei Anticorupţie din Tunisia, Kovesi a semnat un memorandum de colaborare între autoritatea din ţara africană şi DNA.

Acordul a fost semnat de Laura Codruţa Kovesi şi generalul de brigadă Shawky, preşedintele Comisiei Anticorupţie din Tunisia, în prezenţa ambasadorului român în Tunisia, Dan Stoenescu.

Acordul vizează stabilirea unei cooperări între cele două părţi, cu scopul de a preveni şi combate corupţia, dar şi de a consolida instituţia anticorupţie din Tunisia, politicile şi strategiile sale.

Punctele principale ale acordului sunt schimbul de informaţii şi asistenţa în domeniul măsurilor împotriva practicilor de corupţie, cursuri şi schimburi de experienţă în domeniul măsurilor anticorupţie, workshopuri, simpozioane şi conferinţe bilaterale, promovarea educaţiei în comunitate şi conştientizarea riscului practicilor corupte, asistenţă în anchete, în limitele legislaţiilor naţionale.

Sursa: www.antena3.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *