România ar putea scăpa DEFINITIV de PSD. În ce condiții poate fi acesta dizolvat de judecător

Europarlamentarul Cristian Preda sugereaza ca PSD ar putea fi dizolvat pe cale judecatoreasca, conform legii, daca se dovedeste ca scopul si activitatea sa au devenit ilicite si ca partidul actioneaza impotriva ordinii publice – in cazul de fata, in interesul personal al unui infractor, dupa cum a apreciat si presedintele Romaniei.

„Presedintele Iohannis considera ca PSD a devenit un ‘grup de presiune si lobby pentru un infractor’. In aceste conditii, nu cumva formatiunea lui Dragnea intra sub incidenta articolului 46 din legea partidelor politice? Articolul cu pricina cere dizolvarea unui partid ‘pe cale judecatoreasca’, daca ‘partidul urmareste alt scop decat cel care rezulta din statutul si programul politic al acestuia’ sau daca ‘scopul sau activitatea partidului a devenit ilicita ori contrara ordinii publice’”, sustine Cristian Preda, intr-o postare pe Facebook.

„Mai urmaresc pesedistii exercitarea legala a puterii?”, se intreaba europarlamentarul. „Nu cumva ei vor sa foloseasca majoritatea pentru a anula separarea puterilor? Un lider care se asociaza cu puscariasii, nu cu cetatenii liberi, mai poate conduce adunarea care da legi? Nu cumva PSD s-a pus in afara legii? Poate n-ar fi rau sa auzim opinia unor juristi”, mai spune Preda.

Reactia vine dupa ce presedintele PSD, Liviu Dragnea, condamnat la 3 ani si jumatate de inchisoare cu executare, a anuntat ca nu va face niciun pas inapoi, ci din contra, va actiona radical pentru modificarea si mai rapida a legilor justitiei, iar printre amendamentele produse de PSD sunt inclusiv unele care l-ar scapa de sentinta primita.

Ultimul partid scos in afara legii in Romania este PCR, Partidul Comunist Roman, care a fost dizolvat prin decret-lege dupa caderea regimului Ceausescu, in 1989.

Sursa: www.ziarulonline.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *