Liderii PSD decid dacă intră în jocul anticipatelor și depun moțiune pentru demiterea Guvernului Orban

Liderii PSD se întrunesc, marţi, la Parlament, într-o şedinţă a Comitetului Executiv, pentru a discuta despre depunerea unei moţiuni de cenzură pentru demiterea Guvernului Orban, planul PNL pentru aniticipate, dar şi despre congresul PSD care urmează să aibă loc în februarie. 

Şedinţa CEx este programată la ora 12, la Palatul Parlamentului.

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că social democrații vor începe strângerea de semnături pentru depunerea unei moţiuni de cenzură privind demiterea Cabinetului Orban în următoarea sesiune parlamentară, care începe în luna februarie.

Ciolacu a precizat că dacă PSD va găsi parteneri în Parlament care să susțină demiterea guvernului, îi va propune lui Kaus Iohannis un premier de la PSD, iar partidul condus de el ar putea reveni la guvernare.

Planul social democraților de a depune o moțiune de cenzură i-ar putea ajuta însă pe liberali, care își doresc declanșarea unei crize politice care să ducă spre anticipate.

Premierul nu vrea ca anticipatele să fie declanșate de o demisie a sa, motiv pentru care va face tot ce este necesar pentru a trece o moțiune de cenzură împotriva propriului Cabinet, au declarat surse din PNL, pentru Digi24.ro.

Pentru a forța o moțiune de cenzură care să fie adoptată de Parlament, Ludovic Orban vrea să împingă cât mai multe partide parlamentare  în acest joc, prin asumarea unor proiecte care să justifice voturile pentru demiterea Guvernului.

„Ne bazăm pe faptul că ceea ce pregătim îi va băga în corzi pe PSD-iști. Nu vor putea face altceva decât să depună moțiune de cenzură” susțin surse liberale, pentru Digi24.ro.

Astfel, Guvernul ar urma să își asume răspunderea pe un pachet de legi care să includă alegerea primarilor în două tururi, desființarea Secției Speciale și eliminarea pensiilor speciale.

Marcel Ciolacu a fost ironic, duminică, la Călăraşi, afirmând că dacă vor fi organizate alegeri anticipate, poate da „în scris” că Ludovic Orban nu va mai fi premier.

PSD va discuta, în CEx-ul de marţi, şi chestiuni organizatorice privind congresul partidului care urmează să aibă loc în luna februarie.

https://www.digi24.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *