Linie aeriană separată. Turcia vrea să atragă turiștii ruși care ”au de suferit” în urma sancțiunilor occidentale
Turiştii ruşi vor putea zbura cu Turkish Airlines pe o linie aeriană separată.
Autoritățile din Turcia plănuiesc să creeze o companie aeriană separată pentru a transporta turiștii ruși în stațiunile turistice, potrivit unui raport din presa locală citat de BBC. „Escaladarea conflictului dintre Rusia și Ucraina a dus la probleme în sectorul turistic din Turcia, deoarece ambele piețe au fost foarte importante pentru afaceri”, a scris ziarul turc Sabah, citând rapoarte ale agenției ruse de știri Interfax.
Se pare că noua companie aeriană va avea sediul în orașul Antalya, pe coasta mediteraneană a Turciei. „Datorită acestei companii aeriene, va fi posibil să atragem încă un milion de turiști ruși”, precizează publicația. În plus, Turkish Airlines ar fi convenit cu operatorii turistici ruși să rezerve „blocuri” de locuri pentru turiștii ruși pe zborurile lor.
În același timp, oamenii de afaceri din Rusia și-au dat seama cum să ocolească sancțiunile impuse de multe țări. Un număr mare de companii rusești s-au mutat în Turcia, care, în ciuda războiului din Ucraina, nu a impus sancțiuni agresorului. Turcia a invitat oligarhii ruși care au căzut sub sancțiunile occidentale să desfășoare orice afacere, sub rezerva „respectării dreptului internațional”. Turcia a rămas singură legătură-cheie pe calea aerului pentru cei care doresc să zboare între Rusia şi America sa în restul Europei, notează aviacionline.com
O altă iniţiativă în acest sens vine şi din partea Thailandei, care le propune miilor de turişti ruşi, încă blocaţi pe teritoriul lor, să plătească în criptomonede şi prin sistemul de plată chinez Unionpay. Turiștii nu-și mai pot folosi cardurile, iar multe zboruri au fost suspendate după ce numeroase țări și-au închis spațiul aerian pentru avioanele rusești. Ucrainenii reprezintă un mic procent din turiştii din Thailanda, însă ruşii au fost naţionalitatea cea mai numeroasă în ianuarie, cu peste 23.700 de turişti, în condiţiile în care în 2019, înainte de pandemie, numărul acestora s-a cifrat la 1,4 milioane, potrivit Digi24.
sursa:dcnews.ro