Lovitură pe scena politică. PSD vrea restructurarea Guvernului Orban.

Declaraţii de ultimă oră! Senatorul PSD Titus Corlățean, actual vicepreședinte al Senatului, a declarat luni, că legea privind starea de alertă care trebuie să înlocuiască starea de urgenţă de pe 14 mai, prevede obligativitatea existenței unui viceprim-ministru pentru securitate naţională. Potrivit lui Corlăţean, Guvernul Orban nu are un viceprim-ministru care să respecte aceste condiţii, conform legii.

Aici va trebui sa găsească guvernanţii o soluţie juridică foarte corectă pentru că toate actele ar putea fi lovite de nulitate”, a declarat Titus Corlățean.

Senatorul a explicat ca metodă logică de intervenţie restructurarea Guvernului. Această acţiune se poate decide  numai prin vot în Parlament. Guvernul Ludovic Orban are un viceprim-ministru, pe Raluca Turcan, însă politicienii consideră că portofoliul său nu este unul potrivit.

Ce prevede Ordonanţa de Urgenţă nr. 21 din 15 aprilie 2004

„ Art 8

1) În vederea planificării strategice, a monitorizării permanente şi evaluării factorilor de risc, ameninţărilor şi vulnerabilităţilor, precum şi pentru coordonarea gestionării situaţiilor de urgenţă determinate de tipurile de risc stabilite prin hotărâre a Guvernului, se constituie şi funcţionează Comitetul naţional pentru situaţii speciale de urgenţă, denumit în continuare Comitetul naţional, sub conducerea viceprim-ministrului pentru securitate naţională, în calitate de preşedinte”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *