UDMR, reacţie istorică după declaraţiile lui Iohannis, legate de legea oficializării limbii maghiare

Astăzi, Klaus Iohannis a făcut noi declaraţii legate de legea autonomiei Ţinutului Secuiesc, spunând că „vin dovezi că nu a fost o chestiune singulară. Culmea, în Senat a trecut, tot tacit, o altă inițiativă a UDMR care, practic, se constituie într-un cod administrativ paralel cu cel existent deja, un fel de cod administrativ în varianta UDMR.”

La scurt timp, în acest context, Uniunea Democrată Maghiară din România a ieşit public cu alte declaraţii. UDMR este de părere că Guvernul Orban trebuie demis.

„UDMR nu crede că Guvernul Orban trebuie demis şi nici nu suntem interesaţi de o formulă posibilă în acest moment. Afirm categoric că UDMR nu este implicat nici măcar cu gândul în eventuala demitere a Guvernului. Noi credem că acest Guvern trebuie să-şi ducă mandatul până la capăt, până la desfăşurarea alegerilor parlamentare, atunci când ele vor avea loc”, a afirmat Cseke Attila, pentru Agerpres.

Potrivit lui Attila, PNL a cunoscut, la preluarea noului mandat, care sunt premisele guvernării şi unde pot duce.

„PNL şi-a dorit foarte mult să guverneze, a cunoscut premisele guvernării, condiţiile în care mandatul Executivului se va desfăşura – toate acestea erau cunoscute la formarea Guvernului. Eram în acel moment în stadiul evident premergător pandemiei de coronavirus. Se ştia ce susţinere poate avea Guvernul de-a lungul mandatului său în Parlament. Guvernul a fost votat şi noi credem că acest Guvern trebuie lăsat să guverneze şi să-şi ducă mandatul până la capăt, care înseamnă desfăşurarea alegerilor parlamentare, atunci când vor avea loc – în toamnă sau mai târziu”, a arătat liderul senatorilor UDMR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *