Ludovic Orban aruncă noi săgeţi către echipa lui Florin Cîţu: M-aş feri în locul lui Boc… Oricine gândeşte raţional ştie acest lucru!

Ludovic Orban spune cât de modest este. Fostul premier vorbeşte şi despre „jignirile” pe care le-a suferit – şi nu din partea opoziţiei -. De altfel acesta a declarat că în 25 septembrie „nu se alege nicio echipă câştigătoare, pe 25 septembrie se alege preşedintele Partidului Naţional Liberal”.

Ludovic Orban spune cât de modest este. Preşedintele PNL aruncă noi săgeţi către echipa lui Florin Cîţu

„Eu am avut modestia să nu pun «echipa câştigătoare», deşi, ca preşedinte al Partidului Naţional Liberal, am condus echipa Partidului Naţional Liberal la victorie, la câştig. Numai cine are ochelari de cal şi nu vrea să vadă lucrul respectiv nu vede evidenţa. Evidenţa este foarte clară: am luat partidul după în dezastru electoral în alegerile parlamentare din 2016 – în care partidul a luat 20%, iar PSD a luat 46,5% în alegeri având o reprezentare parlamentară de aproape 48% în Parlamentul României – partid care era lipsit de încredere, demoralizat, destul de fracţionat, cu foarte multe probleme adunate în sine şi, printr-un efort enorm pe care le-am depus alături de colegii mei, totuşi am redat încrederea în victorie şi am obţinut succese electorale la care nimeni nu se aştepta. Eu cred că după asta trebuie măsurată activitatea, nu după aprecieri subiective.

Oricum, atâtea jigniri câte am suferit în această campanie, nu din partea PSD, că PSD stă şi se uită de pe margine, cred că se bucură la fiecare postare pe care o mai face unul sau altul dintre colegii mei care neagă ei rezultatele Partidului Naţional Liberal şi mai ales superioritatea pe care a dobândit-o Partidul Naţional Liberal în încredere şi în intenţie de vot în perioada în care am condus partidul. Eu le spun simplu colegilor mei: vreţi să continuăm pe această linie, candidatura mea este la dispoziţia Partidului Naţional Liberal. Oricine gândeşte raţional ştie că pe 25 septembrie nu se alege nicio echipă câştigătoare, pe 25 septembrie se alege preşedintele Partidului Naţional Liberal la Congres. Este o competiţie între mine şi Florin Cîţu”, a declarat Ludovic Orban, luni seară, la B1 Tv.

De altfel, preşedintele PNL consideră că primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, nu este în măsură „să dea lecţii politice despre managementul partidului” ori că facă aprecieri cu privire la scorul politic al PNL, el amintind că Boc a preluat conducerea unui partid care avea 40 la sută în preferinţele electoratului, iar acel partid ajunsese la 18 procente din voturile alegătorilor în trei ani.

„M-aş feri, în locul domnului Boc, să dau lecţii politice despre managementul partidului şi să fac aprecieri legate de scorul politic, pentru că Emil Boc a fost preşedintele PDL şi premier care a luat partidul după alegerile prezidenţiale – era în jur de vreo 40-41% la alegerile prezidenţiale din 2009 – şi, din câte îmi aduc aminte, în 2012 scorul PDL într-o alianţă, ARD, a fost în jur de vreo 18% ca reprezentare parlamentară. Aşa că în materie de învăţăminte şi de experienţe de leadership politic caut întotdeauna să învăţ de la cei care, în exercitarea mandatului de preşedinte, chiar au avut rezultate”, a afirmat Ludovic Orban, luni seară, la B1 Tv.

Citeşte şi: Ludovic Orban, ironii la adresa lui Cîţu: Eu mănânc pâine feliată, costă cam 6 lei

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, afirmă, întrebat fiind despre ipoteza revenirii în fruntea Guvernului, dacă va câştiga alegerile din partid, că „asta e cea mai probabilă evoluţie după Congresul PNL din 25 septembrie”.

„Asta e cea mai probabilă evoluţie după Congresul PNL din 25 septembrie. Pentru mine, cartea de vizită a Partidului Naţional Liberal în următorii ani, până la alegerile care vor fi toate în 2024, este performanţa la guvernare, măsura în care Guvernul are capacitatea de a fructifica toate oportunităţile pe care le avem în perioada asta”, a afirmat Ludovic Orban, luni seară, într-o emisiune la postul B1 Tv.

SURSĂ ARTICOL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *