MAGISTRATII ACTIVISTI, PUSI LA PUNCT DE TARICEANU

Presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu demasca Forumul Judecatorilor din Romania: “Este compus din procurori, nu este o asociatie, este un blog, o platforma… Vreau sa-i vad pe cei de la asa-zisul forum al judecatorilor, de fapt al procurorilor, ca analizeaza si problema protocoalelor… As fi curios cum considera ei ca poate sa functioneze o justitie sub influenta serviciilor secrete”

Presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu ii desfiinteaza pe magistratii activisti. Liderul ALDE a reactionat luni, 11 iunie 2018, dupa ce Forumul Judecatorilor din Romania (FJR) a sesizat CSM in privinta discursurilor de la mitingul PSD.

Tariceanu a declarat in replica la cererea FJR adresata CSM “de aparare a independentei sistemului judiciar fata de atacurile recente ale reprezentantilor de seama ai puterii legislative si ai puterii executive”, ca respectivul forum, condusa de judecatorul Dragos Calin (foto)de la Curtea de Apel Bucuresti, ar fi compus in realitate de procurori. Si ca, de fapt, avem de-a face cu un blog, nu cu o asociatie. De asemenea, Calin Popescu Tariceanu a precizat ca independenta justitiei chiar a fost afectata, dar de protocoalele secrete incheiate de SRI cu PICCJ, ICCJ si CSM. In acest sens, Tariceanu a tinut sa sublineze ca si-ar dori foarte mult sa ii vada pe cei de la „asa-zisul forum al judecatorilor” cum analizeaza aceasta problema a protocoalelor secrete.

Iata declaratiile facute de presedintele Senatului si liderul ALDE Calin Popescu Tariceanu luni, 11 iunie 2018:

Forumul Judecatorilor, care este compus din procurori, ca sa ne lamurim, sa se lamureasca toata lumea, si care nu este o asociatie, este un blog, o platforma, n-am inteles exact, dar nu este o structura care are un statut legal, asa incat o punem aceasta chestiune la categoria si altele, cum sunt si alte pareri exprimate in societate. E bine ca societatea romaneasca permite diversitatea parerilor, pentru ca acesta este elementul fundamental democratic..
Nu stiu la ce se refera plangerile, dar cred ca independenta justitiei nu este amenintata potential in Romania, independenta justitiei chiar a fost afectata de protocoalele secrete si vreau sa-i vad pe cei de la asa-zisul forum al judecatorilor, de fapt al procurorilor, ca analizeaza si problema protocoalelor si as fi curios cum considera ei ca poate sa functioneze o justitie sub influenta serviciilor secrete
”.

Sursa: www.luju.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *