Scandal monstru: Dosar Penal pentru harta României Mari

Serviciul de Securitate al Ucrainei a descins la sediul unei organizații românești din Cernăuți, care este bănuită de răspândirea de literatură și hărți care ar atenta la integritatea statului ucrainean.

BUCUREȘTI, 11 iun — Sputnik. Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a descins la sediul unei organizații românești din Cernăuți, care este suspectată de răspândirea unor materiale care ar „atenta la integritatea teritorială a statului ucrainean”, se anunță într-un comunicat de presă al SBU, fără a preciza denumirea organizației.

În cadrul unui dosar penal, intentat în baza articolului 110 al Codului Penal al Ucrainei, se verifică informațiile cu privire la prezentarea în centrul orașului Cernăuți a unei hărți a României Mari.

Ofițerii de securitate au constatat că hărțile au fost imprimate pentru promovarea aniversării în Ucraina a 100 de ani de la crearea României Mari.

De asemenea, anchetatorii au constatat că membrii ONG-ului au distribuit literatură în care se face apel la restabilirea „adevărului istoric”, prin anularea unor documente internaționale (pactul Ribbentrop-Molotov) și readucerea Bucovinei de Nord, Basarabiei de Nord și Basarabiei de Sud în componența statului român.

În prezent, la sediul organizației se efectuează acțiuni operative, SBU urmând să prezinte rezultatele anchetei aflate în desfășurare.

Read more: https://ro.sputnik.md/diaspora/20180611/19766692/ucraina-securitatea-sbu-romania-mare.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *