Mall-urile se redeschid parțial după 15 iunie. Ludovic Orban a explicat care este condiția

Mall-urile se redeschid parțial după data de 15 mai, a explicat premierul Ludovic Orban. Cel puțin o parte din magazinele din centrele comerciale vor fi deschise, urmând ca întregul ansamblu să fie accesibil publicului de la data de 1 iunie. Mai exact, se redeschid doar magazinele care au acces la intrările exterioare, a precizat premierul.

Mall-urile se redeschid, dar parțial. „Am avut discuții și legate de deschiderea mall-urilor. Au fost prezentate situații specifice unde sunt magazine care au intrări exterioare, acelea vor fi deschise. Vor fi deschise în mall-uri farmaciile, magazinele care desfac produse alimentare, spălătoriile. Practic, o parte dintre acestea au fost deschise și în situație de urgență”, a declarat Ludovic Orban, potrivit publicației Stiri pe Surse.

Tablete pentru elevi

În altă ordine de idei, prim-ministrul caută soluții în eventualitatea în care elevii vor fi nevoiți să continue școala online de la 1 septembrie. Ludovic Orban a precizat că se caută soluțiile tehnice și financiare pentru a se achiziționa tabletele pentru elevi.

„Deja, președintele României și-a exprimat clar solicitarea către Guvern să găsim soluții pentru achiziționarea de tablete conectate la internet și care să asigure tuturor copiilor acces la educație.

Căutăm soluții, împreună cu Ministerul Educației, pentru a găsi soluțiile și pentru a asigura sumele necesare pentru achiziționarea tabletelor.”, a explicat Ludovic Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *