Marcel Ciolacu: Eugen Nicolicea nu mai are sprijinul PSD

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat, joi seară, la Antena 3, că Eugen Nicolicea nu mai are susţinerea organizaţiei locale din care face parte pentru o nouă candidatură la alegerile parlamentare.

În ceea ce îi priveşte pe Şerban Nicolae şi Florin Iordache, Ciolacu precizează că el a promis că nu vor candida pe listele PSD oameni „cu probleme penale”, iar în acest context a declarat că nu ştie ca cei doi să aibă astfel de probleme. În plus, liderul PSD susţine că filiala de la Teleorman a PSD va decide dacă o propune sau nu pe Viorica Dăncilă pentru un mandat în Legislativ.

„Ce ştiu cu certitudine în acest moment, în organizaţia din care face parte domnul Nicolicea nu mai este susţinut”, a declarat Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă Viorica Dăncilă este susţinută pentru a ocupa un loc eligibil la alegerile parlamentare viitoare, liderul social-democrat susţine că decizia aparţine organizaţiei din Teleorman, din care aceasta face parte.

„Eu am luat o decizie ca fiecare organizaţie să aibă independenţa în a face propuneri pentru candidaţi, atât de la locale, cât de la parlamentare. Cred că a fost o decizie corectă în ceea ce priveşte localele, cu toate că la Vrancea domnul Oprişan nu a ţinut cont de sfatul meu şi acum trebuie să şi-o asume. Doamna Dăncilă e membră la organizaţia Teleorman. Mâine am o întâlnire cu toţi preşedinţii de organizaţii să discutăm propunerile lor”, a adăugat preşedintele PSD.

Surse din PSD au afirmat, luni seară, că lista partidului pentru Camera Deputaţilor la alegerile parlamentare ar urma să fie deschisă de profesorul Alexandru Rafila. Lista PSD pentru Senat, la Bucureşti, va fi deschisă de Gabriela Firea, urmată de Gabriel Mutu şi Daniel Zamfir. Vor mai candida pentru Senat Şerban Nicolae, Gheorghe Piperea şi Robert Cazanciuc.

Potrivit aceloraşi surse, nu se vor mai regăsi pe locuri eligibile mai mulţi parlamentari, între care Florin Iordache, Eugen Nicolicea, Nicolae Bacalbaşa, Carmen Dan şi Liviu Pleşoianu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *