Masca va fi obligatorie în Spania chiar și pe stradă, începând de la vârsta de 6 ani, acolo unde distanța de doi metri nu poate fi respectată

UPDATE: Purtatul măştii va fi obligatoriu de joi în Spania începând de la şase ani pe stradă sau în locurile publice precum magazine atunci când nu poate fi respectată distanţa socială, relevă un decret publicat miercuri şi citat de AFP.

„Folosirea măştii va fi obligatorie pe stradă, în spaţiile în aer liber şi în orice loc închis de utilitate publică (…) atunci când nu este posibil să se menţină o distanţă de securitate de cel puţin doi metri”, se arată în text.

Dispoziţia vizează persoanele „cu vârsta de cel puţin şase ani”, adaugă decretul. Persoanele care au dificultăţi respiratorii sau cele care pot justifica alte situaţii „de necesitate sau de forţă majoră” vor fi exceptate.

Textul nu precizează însă sancţiunile aplicate în cazul nerespectării dispoziţiei.

Știrea inițială: Ministrul spaniol al Sănătății a anunțat, luni, că purtarea măștii va fi obligatorie în spațiile închise, dar și pe străzile unde nu se poate păstra distanța de siguranță de doi metri, pentru prevenirea infectării cu coronavirus, transmite El Pais.

Informația a fost transmisă luni, în urma întâlnirii reprezentanților guvernului de la Madrid cu liderii regionali, care au discutat despre implementarea măsurilor de protecție împotriva coronavirus.

În urma întâlnirii s-a stabilit ca măștile să fie purtate obligatoriu în spații închise, dar și pe străzile “unde nu este posibilă asigurarea unei distanțe minime de doi metri”, conform unui comunicat de presă transmis de Ministerul Sănătății de la Madrid.

Până pe 4 mai, purtarea măștii a fost obligatorie în Spania doar pentru persoanele care foloseau transportul în comun.

Spania este a patra cea mai afectată țară din lume, înregistrând până în acest moment peste 270.000 de infectări cu COVID-19 și aproximativ 28.000 de decese, conform World of Meters.

sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *