Măsuri legislative și de susținere financiară care să vină în sprijinul industriei naționale de apărare pentru următorii 5 ani.

Împreună cu Prim-Ministrul României, Viorica Dăncilă, Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, Ministrul Fondurilor Europene, Roxana Mânzatu, a fost semnat astăzi un acord important între Executiv și sindicatele din industria națională de apărare. Menționez ca acordul, la care am participat, conține măsuri legislative și de susținere financiară care să vină în sprijinul industriei naționale de apărare pentru următorii 5 ani.

Este un acord istoric pentru că reușim, pentru prima dată în ultimii 30 de ani, să venim cu un set de măsuri coerente, agreate de toată lumea, pentru a redresa industria națională de apărare. Această industrie are o compomentă dublă, deosebit de importantă: pe de o parte compomenta de securitate și pe de altă parte componenta economică, pentru că este bine știut faptul că în industria de apărare se crează produse cu o plus valoare ridicată. Obiectivul Ministerului Economiei a fost să susțină, prin alocări bugetare și prin administarea responsabilă și cu viziune pe termen lung, această industrie. Spre exemplu, în anul 2019 am reușit să alocăm fonduri pentru această industrie ce depășesc cuantumul total alocat în perioada 2015-2018. Acordul conține și măsuri care vor avea un impact direct asupra angajaților din acest sector: facilități fiscale pentru angajați și măsuri pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă.

Este un succes pentru Partidul Social Democrat faptul că sindicatele din industria națională de apărare susțin candidatura doamnei Viorica Dăncilă pentru mandatul de Președinte al României!

Niculae Badalau

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *