Mii de blocuri au fost construite ilegal în București. Nicușor Dan: „Sunt litigii. Demolarea ar fi sănătoasă”

Nicușor Dan a vorbit despre blocurile construite ilegal în București și a spus că o soluție ar fi demolarea acestora, pentru a da o lecție pentru viitor. Primarul general a făcut declarația în timpul unei conferințe de presă, iar cei care au fost de față au crezut că nu aud bine. Ce a putut să spună edilul despre oamenii care locuiesc în blocurile ridicate ilegal și cum plănuiește să rezolve problema pe viitor.

Mii de blocuri construite ilegal în București

Nicușor Dan a susținut o conferință de presă, iar subiectul principal a fost urbanismul. Primarul general a vorbit despre blocurile care s-au construit ilegal în Capitală și a declarat că „demolarea ar fi o soluție sănătoasă”. Edilul a mai spus că unele dintre zonele unde s-a construit ilegal se vor transforma, treptat, în niște ghetouri.

Au fost construite, probabil de ordinul miilor, blocuri ilegale în Bucureşti. Şi o spun cu toată responsabilitatea. Din păcate, sunt zone în oraş care au fost dezvoltate total împotriva oricăror reguli şi care, după ce standardul de viaţă va creşte în Bucureşti, se vor transforma în nişte ghetouri.

Există 10-20 de situaţii litigioase în care s-au contestat autorizaţii, s-a cerut demolarea sau demolarea parţială a unor imobile construite. Ar fi foarte sănătos ca acest lucru să se întâmple pentru ca oamenii să înţeleagă că există o lege. a spus Nicușor Dan.

Mii de blocuri au fost construite ilegal în București. Nicușor Dan: ”Sunt litigii. Demolarea ar fi sănătoasă”
Mii de blocuri au fost construite ilegal în București. Nicușor Dan: ”Sunt litigii. Demolarea ar fi sănătoasă”

Nicușor Dan nu este de acord cu așa-zisele „cartiere-dormitor”

Edilul a vorbit și despre faptul că nu a existat o negociere serioasă între administrația locală și principalii dezvoltatori imobiliari, pentru a stabili niște reguli de construcție. Nicușor Dan este de părere că, dacă se va construi în continuare în același fel, Bucureștiul va avea de suferit din multe puncte de vedere.

O spun foarte direct: o continuare a dezvoltării Bucureştiului în direcţia în care a mers în ultimii ani este absolut nocivă. A făcut loc unor dezvoltări necontrolate, a făcut rău oraşului şi dacă vom continua în felul în care a mers până acum, oricât vom reuşi noi să investim în infrastructură pentru transport, de exemplu, nu vom putea ţine pasul cu aglomerarea pe care dezvoltarea necontrolată o produce oraşului.

Şi s-a mai întâmplat un lucru: standardele profesionale în planificarea urbană au fost extrem, extrem, extrem de coborâte. a mai spus Nicușor Dan, în cadrul aceleiași conferințe de presă.

Primarul general al Capitalei susține că înțelege dorința dezvoltatorilor imobiliari de a obține profit, însă dacă vor continua să se construiască așa-zise „cartiere-dormitor”, fără creșe, grădinițe, școli, drumuri de acces și alte instituții de utilitate în apropiere, nu va fi deloc în beneficiul bucureștenilor. În acest sens, el spune că trebuie să existe o negociere între autoritățile care dau autorizații de construcție și dezvoltatori.

Această negociere nu a avut loc, autoritatea nu a avut nici voinţa şi nu a avut nici organul prin care să aibă acest dialog absolut legitim (…) Pentru fiecare dintre documentaţiile care nu au respectat standardele voi propune Consiliului General respingerea acestor documentaţii, adică solicitarea de PUZ să nu fie aprobată.

Asta nu înseamnă că dezvoltatorii nu vor putea reveni cu o propunere pentru dezvoltarea respectivelor zone din oraş şi comisia tehnică, în raportul pe care l-a făcut şi general şi punctual pe fiecare din aceste proiecte, a dat şi recomandări pentru ce trebuie făcut astfel încât respectivele zone din Bucureşti să fie dezvoltate. a explicat edilul.

SURSĂ ARTICOL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *