Mii de oameni se roagă la fața locului pentru băiețelul marocan căzut în fântână. Ultimele detalii despre operațiunea de salvare

Mii de oameni se roagă la fața locului pentru băiețelul marocan căzut într-o fântână. Care sunt ultimele detalii despre ampla operațiunea de salvare. Rayan, în vârstă de 5 ani, a căzut în urmă cu patru zile într-o fântână adâncă de 32 de metri adâncime, în orașul nordic Tamrout, la circa 100 de kilometri de Chefchaouen, relatează BBC.

Salvatorii încearcă de 4 zile să-l salveze pe Rayan, copilul căzut într-o fântână adâncă din Maroc. Toți se tem că micuțul nu mai este în viață

Salvatorii care acționează pentru salvarea lui Rayan din fântâna adâncă au anunțat că mai au puțin până când vor ajunge la băiat. În tot acest timp mii de oameni se află la fața locului și se roagă ca acesta să fie scos în viață.

Astfel, salvatorii au intrat, sâmbătă după-amiază, în tunelul care duce la locul în care se află Rayan, apropiindu-se de el centimetru cu centimetru, relatează The Guardian.

Salvatorii se chinuie de 4 zile să ajunga la Rayan
Salvatorii se chinuie de 4 zile să ajunga la Rayan

Salvatorii mai au câțiva centimetri și ajung la băiat

„Optzeci de centimetri ne despart de Rayan”, a declarat inginerul Mounir al-Jazouli. Pe ultimele imagini transmise de o cameră, băiatul „a apărut întins pe o parte” însă este „imposibil de spus cu certitudine dacă trăieşte”, a explicat un alt oficial al echipelor de intervenţie, Abdelhadi Tamrani.

Operațiunea de salvare continuă, însă speranțele că micuțul va fi scos în viață sunt sunt tot mai mici.

Salvatorii nu își dau seama care este starea lui Rayan

„Nu putem să stabilim starea copilului, dar sperăm că este încă în viață”, a informat șeful operațiunii de salvare, Abdelhadi Tamrani, potrivit BBC.

În acest moment, echipa de salvare se află la mai puțin de un metru distanță de copil, însă această etapă este și cea mai periculoasă. Astfel,  există riscul ca tunelul să se surpe, dar și să fie pietre în calea salvatorilor, fapt care ar îngreuna și mai mult săpăturile, respectiv scoaterea micuțului.

Un elicopter așteaptă să îl preia pe Rayan

În afară de mobilizarea salvatorilor, în zonă a sosit și un elicopter. Acesta este pregătit să îl preia pe Rayan și să-l transporte la spital, îndată ce acesta este scos din puț, potrivit The Guardian.

Chiar dacă în zonă este întuneric, mii de marocani sunt în continuare la locul tragediei. Cu toții se roagă ca deznodământul să fie unul cu final fericit, respectiv băiețelul să poată fi salvat în viață.

Salvarea lui Rayam urmărită de zeci de mii de oameni

Oamenii care se află la fața locului transmit pe rețele cociale imagini în direct de la fața locului. Acesta sunt urmărite de zeci de mii de internauți din toată lumea.

Copilul a căzut în fântâna adâncă și îngustă în timp ce aceasta era reparată de tatăl său.

Tatăl lui Rayan a povestit cum s-a întâmplat tragedia

„Pentru un moment mi-am luat ochii de la el și micuțul a căzut în fântână. N-am mai închis un ochi de atunci”, a declarat bărbatul miercuri.

Inițial băiatul se afla în viață, salvatorii i-au trimis apă și mâncare, însă acum nu își pot da seama care este starea micuțului.

SURSĂ ARTICOL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *