Ministru Italian, despre amenințarea prăbușirii UE într-un an l

Șeful Ministerului Afacerilor Interne a remarcat că Italia nu mai permite intrarea migranților. „Nu putem accepta nicio singură persoană, dimpotrivă, am dori să trimitem câțiva undeva”, a adăugat el.

 Viitorul Uniunii Europene este în joc și va fi stabilit în anul următor, este opinia ministrului de Interne al Italiei, vicepremierul Matteo Salvini, exprimată într-un interviu acordat pentru Spiegel, transmite RIA Novosti.

„Într-un an va deveni clar dacă o Europă unită va fi păstrată”, a spus ministrul.

Șeful Ministerului Afacerilor Interne a remarcat că Italia nu mai permite intrarea migranților. „Nu putem accepta nicio singură persoană, dimpotrivă, am dori să trimitem câțiva undeva”, a adăugat el.

Miercuri, Salvini a promis să prezinte la o întâlnire de lucru a Comisiei Europene „foaia de parcurs” pentru rezolvarea problemei migrației, cele patru puncte principale vor fi consolidarea Agenției Europene de Control a Frontierelor Frontex, promovarea acordurilor cu țările din Africa de Nord pentru a reduce „presiuna migrației”, crea unui sistem de primire a migranților și accelerarea procedurilor de expulzare a imigranților ilegali în țările lor de origine.

La sfârșitul săptămânii trecute, autoritățile Italiei și Maltei și-au închis porturile pentru vasul Aquarius, la bordul căruia erau peste 600 de migranți, Spania fiind de acord să-i primească.

Situația din jurul Aquarius a provocat un scandal diplomatic în relația dintre Roma și Paris. Președintele francez Emmanuel Macron, prin purtător de cuvânt oficial, a acuzat Italia de „cinism și iresponsabilitate”.

Ca răspuns la criticile franceze, guvernul italian a declarat că nu va accepta „învățături ipocrite din țări care întotdeauna preferau să se abată pe tema migrației”.

Ulterior, premierul italian Giuseppe Conte și președintele francez Emmanuel Macron au purtat discuții, în timpul cărora au reușit să reglementeze disensiunile.

Sursa: https://ro.sputnik.md/International/20180623/20043583/salvini-prabusirea-un-un-an.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *