Ministrul de Interne s-a râzgândit. Lumina o vor aduce voluntarii din parohii, nu polițiștii

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunțat, miercuri seară, că Lumina de Paști va fi adusă la credincioși de către preoți și de către voluntarii din parohii, nu de către polițiști.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunțat, miercuri seară, că a ajuns la un nou acord cu conducerea Bisericii Ortodoxe Române, în urma unor discuții purtate în ziua de miercuri, 15 aprilie, astfel încât acordul semnat la data de 14 aprilie 2020 se modifică.

Astfel, în urma discuțiilor purtate miercuri, s-a stabilit că pâinea sfințită (Paști) va fi adusă din zona bisericilor până la casele credincioșilor care solicită acest lucru, fără ca credincioșii să mai iasă din locuințe pentru a merge în apropierea bisericilor.

De asemenea, începând cu seara zilei de sâmbătă, 18 aprilie, de la ora 20, Lumina de Paști va fi adusă de la biserici până în apropierea locuințelor credincioșilor de către clerici și de către voluntari din parohii, fără ca la această acțiune să mai participe angajați ai Ministerului Afacerilor Interne.

Credincioșii pot primi Lumina „din pragul casei sau de la fereastră”, fără a mai ieși în stradă, a precizat ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela.

Singurele locuri în care Lumina va fi adusă de angajații MAI vor fi spitalele unde nu există preot și căminele de bătrâni, a precizat ministrul Vela.

Noul acord între ministrul de Interne și patriarhul Daniel ar urma, probabil, să devină aplicabil după ce va fi transpus într-o Ordonanță Militară.

Modificarea înțelegerii inițiale dintre MAI și BOR intervine după ce însuși președintele Iohannis a criticat această înțelegere. „Uneori cele mai bune intenții creează cele mai mari complicații”, a declarat, miercuri, șeful statului.

Ulterior acestei declarații publice, șeful statului a avut, se pare, o lungă întrevedere cu ministrul Marcel Vela, iar după această întâlnire s-a desfășurat și o ședință de Guvern. La această reuniune, de miercuri seară, a Executivului, ministrul de Interne, Marcel Vela, nu a participat.

https://romanialibera.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *