Vremea 10 – 22 martie 2020. Zile deosebit de calde, urmate de o răcire rapidă

În prima săptămână din intervalul prognozat vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod normal, temperaturile maxime atingând chiar și 21 grade Celsius în Muntenia.

Ulterior, vremea se va răci și nu vor mai fi variații termice considerabile, informează ANM.

Vremea în Banat

În primele două zile vremea va fi normală din punct de vedere termic, cu o medie a temperaturilor maxime de 10 grade, apoi se va încălzi, iar în 12 și 13 martie va deveni deosebit de caldă și media maximelor termice se va situa în jurul a 20 de grade. În zilele de 14 și 15 martie se va răci din nou, cu aproximativ 8…9 grade. În cea de a doua săptămână nu vor mai fi variații termice mari, iar media maximelor va fi între 10 și 13 grade. Temperaturile minime vor fi în medie între 1 și 4 grade în primele trei zile, între 4 și 6 grade în următoarele trei, apoi nu vor mai avea variații semnificative și se vor situa, în general, între 1 și 3 grade.

Trecător vor fi precipitații, cu o probabilitate mai mare în primele două zile, precum și în jurul datei de 14 martie.

Prognoza meteo Crișana

În primele trei zile de prognoză valorile maxime de temperatură se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, iar media lor va fi de aproximativ 10 grade. În următoarele două zile vremea va deveni deosebit de caldă, cu o medie a maximelor termice de 17…19 grade, apoi se va răci, astfel că, în data de 14 martie, media acestora va fi cu 7…8 grade mai mică. În zilele care vor urma, până la finalul intervalului de prognoză, nu vor mai fi variații semnificative. Temperaturile minime vor avea o evoluție relativ asemănătoare. Între 9 și 11 martie media lor va fi scăzută, între 1 și 3 grade, în jurul datei de 13 martie va crește și va fi între 4 și 8 grade, pentru ca în intervalul 15-22 martie să fie apropiată de pragul de îngheț.

Vremea în Transilvania

Între 9 și 11 martie media temperaturilor maxime va fi în jurul a 10 grade, în următoarele două zile se va încălzi semnificativ, cu până la 8…9 grade, apoi se va răci, iar între 14 și 22 martie media regională va avea variații, în general, între 8 și 10 grade. Minimele termice vor avea o medie de 2…4 grade până spre finalul primei săptămâni, apoi sub 0 grade.

Trecător vor fi precipitații, pe arii mai extinse la începutul intervalului și în jurul datei de 14 martie.

Prognoza meteo Maramureș

În primele trei zile de prognoză media maximelor termice va fi în jurul a 10 grade, iar a minimelor de 1…3 grade. În următoarele trei zile media maximelor va crește până spre 18 grade, iar cea a minimelor până la 5…6 grade. Ulterior acestei date se va răci, astfel încât valorile termice maxime vor ajunge să se situeze în medie între 9 și 11 grade, iar media minimelor va fi de -2…0 grade.

Trecător vor fi condiții de precipitații aproape în fiecare zi, dar pe arii mai extinse vor fi cele din jurul datei de 13 martie.

Vremea în Moldova

Media temperaturilor maxime va crește de la 11 grade în primele două zile, până în jurul a 20 de grade în data de 13 martie, apoi va scădea, iar până la finalul intervalului de prognoză va avea valori, în general, între 8 și 11 grade. Minimele termice vor fi, în medie, între 4 și 6 grade în prima săptămână, iar în cea de a doua între -2 și 1 grad.

Trecător și local vor fi posibile precipitații, în general slabe cantitativ, aproape în fiecare zi.

Prognoa meteo Dobrogea

Până în data de 14 martie, media temperaturilor maxime va avea variații, în general, între 9 și 15 grade, iar a minimelor între 6 și 10 grade, iar în cea de a doua săptămână, temperaturile maxime se vor situa în medie între 7 și 11 grade, iar minimele între 2 și 4 grade.

Probabilitate mai mare de precipitații va fi în jurul datei de 10 martie și după 15 martie.

Vremea în Muntenia

Media maximelor termice va fi în creștere de la 12 grade în prima zi, până în jurul a 21 de grade în data de 13 martie, apoi se va răci, iar aceasta va avea variații, în general, între 9 și 13 grade. Minimele termice vor fi în medie între 2 și 7 grade în prima săptămână și între 0 și 4 grade în cea de a doua. Trecător vor fi precipitații, pe arii mai extinse în primele zile ale intervalului.

Prognoza meteo Oltenia

Media maximelor termice va fi în creștere de la 10 grade la începutul intervalului de prognoză, până în jurul a 20 de grade în zilele de 12 și 13 martie, apoi se va răci, iar aceasta va avea variații, în general, între 9 și 13 grade. Minimele termice vor fi în medie între 3 și 7 grade în prima săptămână și între 0 și 3 grade în cea de a doua. Trecător vor fi precipitații, pe arii mai extinse în primele zile ale intervalului.

Vremea la munte

Media temperaturilor maxime va avea variații, în general, între 1 și 8 grade, cu cele mai ridicate valori în zilele de 12 și de 13 martie, iar a minimelor între -6 și 2 grade. Temporar vor fi precipitații aproape în fiecare zi.

https://observator.tv/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *