Ministrul Finanțelor, despre banii lui Klaus Iohannis: Statul trebuie să recupereze 2.6 milioane de lei

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a vorbit, vineri, despre procedurile pe care statul le va face pentru a recupera sumele încasate drept chirie, în urma unui imobil pe care președintele Klaus Iohannis la pierdut în instanță. Teodorovici a spus că statul are de recuperat 2.6 milioane de lei.

„Nu sunt genul care să acționeze la comandă și nu înțeleg această abordare, la mine nu este cazul. Vorbim de un imobil din strada Nicolae Bălcescu din Sibiu, acel imobil pe care în perioada 2001-2015 a aparținut familiei Iohannis și a mai fost încă o persoană. Statul trebuie să-și recupereze sumele aferente acelei perioade. Astăzi, statul nu este drept proprietar al acelui imobil. Asta înseamnă că se poartă discuția între cine este proprietarul imobilului din strada Nicolae Bălcescu, fie statul român, fie o altă persoană care a dispus în instanță o astfel de acțiune, revendicând o parte a acelui imobil.

Discuția se poartă între cine este proprietar. Sigur, familia Iohannis nu mai are niciun fel de drept asupra acelui imobil. Trei persoane au fost care au beneficiat de acele chirii. Sumele au fost 1,28 milioane chiria pentru care s-a plătit impozit de către familia Iohannis de 154.160. Deci, suma este clară. De asemenea, impozitul. Suma de aproximativ 2,6 milioane trebuie să fie recuperată de statul român. Noi spunem că statul român este propietarul acelui imobil. Deci din partea familiei Iohannis 1,28 milioane de lei plus cealaltă parte implicată, ambele părți trebuie să plătească către stat această sumă”, a spus Teodorovici.

Sursa: www.antena3.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *