Ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale le cere botoșănenilor să semneze ‘Pactul naţional pentru bunăstarea românilor’

Ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Marius Budăi, a făcut, marţi, un apel public către populaţia din Botoşani să semneze împreună cu PSD „Pactul naţional pentru bunăstarea românilor”, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, Pactul naţional pentru bunăstarea românilor reprezintă asigurarea fiecărui botoşănean că, indiferent ce partid sau formaţiune politică va conduce România, vor fi păstrate şi continuate măsurile şi programele de majorare a veniturilor pentru toate categoriile sociale şi profesionale.

„Botoşănenii şi românii din fiecare judeţ trebuie să aibă garanţia că nu vor ajunge în situaţia din 2010-2012, când domnii Băsescu şi Boc au luat decizia de a tăia veniturile oamenilor, de a majora TVA, de a impozita pensiile, de a face împrumuturi în numele României pe care au ajuns să le plătească toţi cetăţenii”, a declarat Marius Budăi.

De asemenea, printr-un comunicat de presă, PSD Botoşani a făcut un apel public la reprezentaţii tuturor formaţiunilor politice din judeţ să semneze, în faţa oamenilor, „angajamentul prin care se obligă să respecte drepturile cetăţenilor câştigate în ultimii trei ani în privinţa creşterilor de salarii, pensii, alocaţii pentru copii, indemnizaţii pentru persoanele cu dizabilităţi, reducerilor de taxe, programelor pentru IMM-uri şi Start up-uri, precum şi pentru continuarea acestora în următorii ani, aşa cum sunt specificate în legile adoptate de Parlament şi în deciziile aprobate de Guvern”.

Atât ministrul Muncii, cât şi organizaţia judeţeană a PSD cer populaţiei să semneze online sau pe hârtie respectivul document, astfel încât să oblige celelalte partide din Parlamentul României să garanteze un nivel ridicat de trai dacă vin la guvernare.

„Nu acceptăm niciun compromis în ceea ce priveşte beneficiile obţinute de fiecare botoşănean în guvernarea PSD în ultimii trei ani. Niciun partid, indiferent cum se numeşte, nu are dreptul să intre în viaţa românilor şi să diminueze sau să oprească creşterile de venituri şi programele pentru dezvoltarea antreprenorilor români. Prin acest Pact vrem să ne asigurăm că, de acum încolo, botoşănenii şi toţi românii nu vor mai fi supuşi la amputări de venituri, la creşteri de taxe, la reduceri de alocaţii sau la blocarea măsurilor pentru susţinerea noilor afaceri pentru că aşa consideră un anumit partid că trebuie făcut”, a subliniat Marius Budăi.

sursa : stiripesurse.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *