Niculae Badalau : întrevedere la sediul Ministerului Economiei cu domnul Andrew McCall – Vicepreședinte Relații Guvernamentale și Comunitare Ford Europa

Am avut astăzi o întrevedere la sediul Ministerului Economiei cu domnul Andrew McCall – Vicepreședinte Relații Guvernamentale și Comunitare Ford Europa. In cadrul intâlnirii au fost discutate strategii de susținere si dezvoltare a industriei auto din România, cu precădere rolul investitorului Ford în România și aportul acestuia la economia românească.

Am subliniat faptul că România este un mediu cu oportunități de noi investiții și de dezvoltare a proiectelor în derulare. Ministerul Economiei dorește o colaborare cât mai bună și continuă cu Ford România în vederea dezvoltării unei economii sustenabile.

Reprezentantul Ford, domnul Andrew McCall a apreciat sprijinul autorităților române și totodată a subliniat necesitatea cooperării cu Ministerul Economiei în următoarea perioadă, dat fiind contextul Brexitului si posibilele consecințe asupra industriei auto. Marea Britanie reprezintă o piață relevantă pentru industria auto având în vedere că România exportă circa 20% din producția internă către Marea Britanie.

Din partea Ford România, doamna Andreea Radu – Director Relații Guvernamentale Ford Romania și domnul Alexandru Vasiliu – Manager Relații Juridice Ford România, au făcut aprecieri referitoare la încurajarea forței de muncă si continuarea măsurilor guvernamentale de susținere a angajatorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *